Abdulkadir Selvi Hürriyet Gazetesi

Cinsel istismarda yeni cezalar geliyor

Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ’ın başkanlığında oluşturulan cinsel istismarla ilgili komisyonun çalışmaları bugün Bakanlar Kurulu’nda ele alınacak. Recep Akdağ, yapılan...

05 Mart 2018 | 7.519 okunma

Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ’ın başkanlığında oluşturulan cinsel istismarla ilgili komisyonun çalışmaları bugün Bakanlar Kurulu’nda ele alınacak.

Recep Akdağ, yapılan çalışmalarla ilgili kabineye bir sunum yapacak. Baştan bilgi vereyim, cinsel istismar mağdurlarının ve ailesinin tanınmasına neden olacak haber, yayın, görüntü ve sosyal medya paylaşımlarına ceza geliyor.

Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ ile konuştum. “Cinsel istismar konusunda sadece cezaların yükseltilmesi açısından değil, riski önleme ve mağduru koruma yönünde çalışmalar yapıyoruz” dedi.

Cinsel istismar konusu ne zaman gündeme gelse, ilk olarak cezaların arttırılması ön plana çıkıyor. Elbette ki toplum vicdanı bu tür sapıklıklar karşısında isyan ediyor. Ama işin sadece cezai yönü yok ki. Önemli olan çocuk mağdur olmadan bu işi önleyebilmek. Fiil gerçekleştikten sonra çocuğun ve ailenin deşifre olmasını engelleyip, onları topluma kazandırabilmek.

RİSKLERİN AZALTILMASI

Cinsel istismar komisyonu üç başlık altında çalışıyor:

1- Risklerin azaltılması.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan ile Özgür Özel yeni siyaset inşa ediyor 06 Mayıs 2024 | 78 Okunma Erdoğan: En kısa sürede CHP Genel Merkezi’ni ziyaret etmek istiyorum 03 Mayıs 2024 | 1.353 Okunma Erdoğan-Özel görüşmesine damga vuracak Kavala dosyası 02 Mayıs 2024 | 2.124 Okunma Erdoğan-Özel görüşmesi İmamoğlu’nu rahatsız etti 01 Mayıs 2024 | 1.121 Okunma Erdoğan: ‘50 artı 1 sistemi değişmeli’ 30 Nisan 2024 | 6.676 Okunma