Abdulkadir Selvi Yeni Şafak Gazetesi

Bunu da gördük “netekim”…

Bir yaşıma daha girdim. Kılıçdaroğlu'nda Erdoğan düşmanlığı Evren sevgisine dönüştü. CHP lideri Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı eleştirirken, 12 Eylül...

20 Ocak 2016 | 5.137 okunma

Bir yaşıma daha girdim.
Kılıçdaroğlu'nda Erdoğan düşmanlığı Evren sevgisine dönüştü.
CHP lideri Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı eleştirirken, 12 Eylül darbesinin lideri Kenan Evren'i yüceltti.
İlk kez demokrasiyi ortadan kaldıran darbe lideri, demokrasinin ürünü olan seçilmiş Cumhurbaşkanı'ndan önemli gösterildi.
Küçük dilimi yuttum.
Kenan Evren demek, Genelkurmay Başkanı olarak eline verilmiş silahı, seçilmiş hükümete çevirmiş, Meclis'in kapısına kilit vurmuş, hükümeti devirmiş bir darbe lideri demekti.
Atatürk'ün partisi CHP'yi kapatan kişi demekti.
Çok büyük acılar yaşandı 12 Eylül'de.
Partiler kapatıldı, Meclis'in kapısına kilit vuruldu, siyasetçiler tutuklandı, genç yiğitlerin canına kıyıldı.
Sabaha karşı evlerinden alınan insanlar gitti bir daha gelmedi.
12 Eylül yargılamaları sırasında dinlemiştim, Mamak Cezaevi'nde dövülerek öldürülen yayıncı İlhan Erdost'un hikayesini.
İlhan Erdost, 12 Eylül'de sabaha karşı evinden alınıp, Mamak'a götürülmüştü. Kardeşi Muzaffer Erdost ile birlikte. İki kardeş cezaevi aracına konulunca dövülmeye başlamışlardı. Öyle ki bir ara İlhan Erdost yere düşmüştü. O zaman da tekmelerle girmişlerdi. Cezaevi aracından indirildikten sonra da hızlarını alamamış, tekrar araca çağırmışlardı. İlhan Erdost başına gelecekleri tahmin etmemişti. Yanındaki astsubaya, ”Sabah kızımı ateşler içinde bıraktım geldim, bizi öldürecek bunlar” demiş, kurtarmasını istemişti. Cezaevi aracı Mamak'ın içinde tur attıkça dövmüşlerdi İlhan Erdost'u. Araç durup, koğuşa gönderdiklerinde İlhan Erdost su istedi. Eli yüzü kan içindeydi. ”Midem bulanıyor” diye bağırdı, sonra oraya yığıldı kaldı.
Suçu solcu olmaktı İlhan Erdost'un. Döve döve öldürdüler.
Kemal Bey hani Ahmet Kaya söyler ya ”Şafak Türkü”sünde.
”Saçlarına yıldız düşmüş, koparma anne, ağlama” diye.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan-Özel görüşmesine damga vuracak Kavala dosyası 02 Mayıs 2024 | 1.866 Okunma Erdoğan-Özel görüşmesi İmamoğlu’nu rahatsız etti 01 Mayıs 2024 | 1.099 Okunma Erdoğan: ‘50 artı 1 sistemi değişmeli’ 30 Nisan 2024 | 6.671 Okunma Erdoğan, Özel ve Dervişoğlu’ndan beklentiler 29 Nisan 2024 | 1.243 Okunma Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi konuşulacak mı 26 Nisan 2024 | 4.655 Okunma