Abdulkadir Selvi Hürriyet Gazetesi

Başbakan tamam referandum işi karıştı

DOKUNULMAZLIK oylaması nedeniyle Meclis çok hareketliydi. Genel kurul salonunda oylama heyecanı yaşanırken, iktidar kulisinde başbakanlık konuşuluyordu. Milletvekillerinin bir kısmı ise Meclis bahçesini tercih etmişti. Akşam...

19 Mayıs 2016 | 6.810 okunma


DOKUNULMAZLIK oylaması nedeniyle Meclis çok hareketliydi.
Genel kurul salonunda oylama heyecanı yaşanırken, iktidar kulisinde başbakanlık konuşuluyordu. Milletvekillerinin bir kısmı ise Meclis bahçesini tercih etmişti.


Akşam saatleriydi. AK Parti kulisine adım attığımız anda bir hareketlilik yaşandı. Gelen, Başbakan Ahmet Davutoğlu’ydu. Davutoğlu, doğrudan genel kurul salonuna girmek yerine, kuliste oturmayı tercih etti. Etrafında parti yöneticileri ve bazı bakanlar vardı. Siyasetin merkezindeydiler ama siyaset konuşmadılar. AK Parti Ankara Milletvekili Mücahit Arslan isminin nüfusa kaydettirilmesinin hikâyesini anlattı. Başbakan, “Kalkan” olan soyadının babası tarafından “Davutoğlu” olarak değiştirildiğinden söz etti. Başbakan’ın memleketi olan Taşkent’te, “Davutlar Odası” var. Başbakan olarak Taşkent’e gittiğinde de hemşerilerine, “Ben Davutların Ahmet” diye seslenmişti. Davutoğlu’nun çok hüzünlü bir hikâyesi var. Taşkent’te anlatmıştı:
4 yaşında bir çocukken, annesi rahatsızlanmış. Ancak yollar kötü, hastane yok. Davutoğlu’nun annesi uzun bir yolculuktan sonra Konya’da hastaneye yetiştirilmiş ama kurtarılamamış. Bir çocuk olarak hayal meyal hatırladığı annesinin hastaneye götürülüşünü ve cenazesinin geldiği anı anlatmıştı.
Tabii gözyaşları içinde.


ÇOK TEMİZ BİR VEDA


Davutoğlu, kuliste bir süre oturduktan sonra oyunu kullanmak üzere genel kurul salonuna girdi. AK Parti milletvekilleri alkışlarla karşıladı. O da başbakanlık koltuğuna oturmadı, AK Parti sıralarına geçti. Davutoğlu, başbakanlığa çok temiz bir şekilde veda ediyor.


Kuliste yabancı ajanslara çalışan bir meslektaşımızla Binali Yıldırım’ı konuşuyorduk. O sırada Binali Bey, genel kurul salonuna girmek üzere yanımızdan geçiyordu. “Binali Bey burada, kendisine sor” dedim. Binali Yıldırım tebessüm etti. Selamlaşıp, içeri girdi.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan: En kısa sürede CHP Genel Merkezi’ni ziyaret etmek istiyorum 03 Mayıs 2024 | 1.064 Okunma Erdoğan-Özel görüşmesine damga vuracak Kavala dosyası 02 Mayıs 2024 | 2.093 Okunma Erdoğan-Özel görüşmesi İmamoğlu’nu rahatsız etti 01 Mayıs 2024 | 1.110 Okunma Erdoğan: ‘50 artı 1 sistemi değişmeli’ 30 Nisan 2024 | 6.672 Okunma Erdoğan, Özel ve Dervişoğlu’ndan beklentiler 29 Nisan 2024 | 1.244 Okunma