Abdulkadir Selvi Hürriyet Gazetesi

Akşener’in ittifak stratejisi

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi bu hafta 'Akşener'in ittifak stratejisi' başlıklı yazısında yerel seçimlere tek başlarına gireceklerini ilan etmesiyle dengeleri değiştiren Meral Akşener'i kaleme aldı.

21 Eylül 2023 | 2.083 okunma

'KEMAL Bey buraya gelecek...’ Bu söz ne bana ait ne de Meral Akşener’e...

Racon kesen bu söz daha çok siyaset dışı dünyada kullanılıyor. Ama izniniz olursa bu kez siyasete ilişkin olarak kullanmak istiyorum. Çünkü Meral Akşener, siyasi olarak racon kesmeye hazırlanıyor.

Gün geçmiyor ki Meral Akşener’den CHP ile ittifak ve 6’lı Masa’ya ilişkin yeni bir ifşaat gelmesin. Akşener seçimlerden sonra sürpriz bir çıkış yaptı. CHP ile ittifakın bittiğini açıkladı. Yerel seçimlere tek başlarına gireceklerini ilan etti. 2028 seçimlerinde de ittifak yapmayacaklarını söyledi. Hatta öyle ki İstanbul ve Ankara’nın kaybedilmesini dahi göze aldıklarını ifade etti.

İMAMOĞLU VE YAVAŞ UMUTLU

Meral Akşener, çok sert çıkışlar yapıp ardından tam tersi işler yaptığı için ‘Acaba dediğini yapar mı, son anda yine rotayı ittifaklara kırar mı, İstanbul ve Ankara’da il bazlı işbirliğine girer mi?’ soruları oluşmaya başladı.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yeni dönemin üç lideri ve iki güçlü siyasetçi 13 Mayıs 2024 | 3.115 Okunma Özgür Özel’in stratejisine karşı İmamoğlu’nun hamlesi ne 10 Mayıs 2024 | 1.327 Okunma İmamoğlu neyi kendine yönelik operasyon olarak görüyor 09 Mayıs 2024 | 2.170 Okunma Özgür Özel-Bahçeli görüşmesi ne sağladı 08 Mayıs 2024 | 1.740 Okunma Cumhurbaşkanlığı adaylığı tartışması Özel’e fayda sağlar mı 07 Mayıs 2024 | 1.533 Okunma