Abdulkadir Selvi Hürriyet Gazetesi

Akşener, İYİ Parti’de tacizi mi ima etti

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi bu hafta 'Akşener, İYİ Parti’de tacizi mi ima etti' başlıklı yazısını kaleme aldı.

21 Kasım 2023 | 1.868 okunma

Adı İYİ Parti ama partide iyi şeyler olmuyor. İstifalar, tehditler, mide bulandırıcı suçlamalar nedeniyle parti tam bir cadı kazanına dönmüş durumda.

İş öyle bir noktaya geldi ki, Meral Akşener meydan okumak zorunda kaldı. “İspat etsinler politikayı bırakacağım” dedi.

İYİ Parti açısından kritik haftalardan birine daha girildi. Birine diyorum çünkü partinin önünde kritik haftalar var. Çünkü Meral Akşener partiyi toparlayamıyor. Meral Akşener, parti içindeki hesaplaşma sürecini kurultayında başlattı. Ve iki cephe açtı. Biri CHP ile hesaplaşmaya girdi, diğeri ise partisine ayar vermeye kalkıştı.

ÖNCE CHP İLE KÖPRÜLERİ ATTI

CHP’den 15 milletvekili istemesini hayatının en büyük pişmanlığı olarak gösterdi. Parti içine dönük olarak, “Herkes haddini bilecek. Parti içinde şımarıklığı bitireceğim” demişti.

Akşener’in sopayı göstermesine rağmen kriz iki cephede de büyüyerek devam etti.

Kılıçdaroğlu, CHP kurultayında, ”Sırtımdaki hançerle seçime girmek zorunda kaldım” deyince, Akşener’den yanıt gecikmedi. ”Ben hiç kimsenin arkasından hançer vurmadım. Ya göğsünden ya kalbinden saplarım” dedi.

İSTİFA FURYASI BAŞLADI

İYİ Parti’deki tartışmalar ise krize dönüştü. Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu ve Ankara Milletvekili Adnan Beker istifa etti. Nebi Hatipoğlu, AK Parti’ye katıldı.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Özgür Özel’in stratejisine karşı İmamoğlu’nun hamlesi ne 10 Mayıs 2024 | 1.320 Okunma İmamoğlu neyi kendine yönelik operasyon olarak görüyor 09 Mayıs 2024 | 2.164 Okunma Özgür Özel-Bahçeli görüşmesi ne sağladı 08 Mayıs 2024 | 1.738 Okunma Cumhurbaşkanlığı adaylığı tartışması Özel’e fayda sağlar mı 07 Mayıs 2024 | 1.532 Okunma Erdoğan ile Özgür Özel yeni siyaset inşa ediyor 06 Mayıs 2024 | 1.357 Okunma