Abdulkadir Selvi Hürriyet Gazetesi

AK Parti’de yeni dönemin perde arkası

AK Parti’de dün birbiri ardına toplantılar yapıldı. MYK ve MKYK’da Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın partiye üyeliği onaylandı ve 21 Mayıs’ta olağanüstü kongre kararı alındı....

02 Mayıs 2017 | 17.372 okunma

AK Parti’de dün birbiri ardına toplantılar yapıldı.

MYK ve MKYK’da Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın partiye üyeliği onaylandı ve 21 Mayıs’ta olağanüstü kongre kararı alındı. Akşam ise Bakanlar Kurulu toplantısı vardı.

Olağanüstü kongre kararının alındığı MKYK toplantısında Teşkilat Bakanı Mustafa Ataş ile Genel Sekreter Abdulhamit Gül, kongre hazırlıklarını yürütmekle görevlendirildi.

Toplantıların perde arkasına gelince, Başbakan Binali Yıldırım, MKYK’da çok önemli bir konuşma yapıyor. Başbakan sözlerine, “Tarihe tanıklık ediyoruz” diye başlıyor. MKYK üyelerine şimdiye kadar yaptıkları hizmetlerden dolayı teşekkür ediyor, “16 Nisan referandumunu başarılı bir şekilde geçirdik. Bu başarı hepimizin” diyor. Başbakan, “Milletimiz cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini yüzde 51.4’le onayladı. Milletin kararıyla yeni bir yönetim modeline geçtik. İnşallah yeni dönemde de bu başarılarımız sürecek. 2 yıllık bir geçiş süreci. Geçiş süreci çok önemli. Bu süreç aynı zamanda hepimize büyük sorumluluklar yüklüyor. Hepimiz bu geçiş sürecinde görev üstleneceğiz ve canla başla çalışacağız. Yeni modelin Türkiye için çok büyük kazanımları olacağına inanıyorum” diye konuşuyor.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan ile Özgür Özel yeni siyaset inşa ediyor 06 Mayıs 2024 | 1.323 Okunma Erdoğan: En kısa sürede CHP Genel Merkezi’ni ziyaret etmek istiyorum 03 Mayıs 2024 | 1.366 Okunma Erdoğan-Özel görüşmesine damga vuracak Kavala dosyası 02 Mayıs 2024 | 2.127 Okunma Erdoğan-Özel görüşmesi İmamoğlu’nu rahatsız etti 01 Mayıs 2024 | 1.122 Okunma Erdoğan: ‘50 artı 1 sistemi değişmeli’ 30 Nisan 2024 | 6.679 Okunma