Abdulkadir Selvi Hürriyet Gazetesi

AK Parti’de milletvekili listeleri için ne soruldu

Hürriyet Gazetesi Yazarı Abdulkadir Selvi'nin bugünkü (28.09.2022)''AK Parti’de milletvekili listeleri için ne soruldu'' başlıklı yazısı.

28 Eylül 2022 | 1.716 okunma

AK Parti seçim çalışmalarına başladı. Dün AK Parti’nin il başkanları toplantısı vardı. Ancak il başkanları bir gün önceden Ankara’ya davet edildi. Genel Merkez Yönetimi il başkanlarıyla birebir görüşmeler yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, “Sancak beyleri” olarak tarif ettiği il başkanlarına seçimlere ilişkin kanaatleri soruldu. Şehirlerinde öne çıkan isimleri bildirmeleri istendi, milletvekili adayları için görüşleri alındı.

İl başkanlarının milletvekili listeleri yapmaları da istenmiş ama onlar milletvekili başvuruları başlamadığı için liste yapmak yerine ilkeleri ortaya koymakla yetinmişler. Bu yaklaşımı çok sağlıklı buluyorum. Çünkü başta sahada seçim çalışmasını yapacak olan teşkilatın görüşü alınırsa ilk düğme doğru iliklenmiş olur. Tabii sadece görüş alınması yeterli olmaz. O düşüncelerin milletvekili listelerine yansıması gerekiyor.

1) Teşkilatlar ithal aday istemiyor. Millet kapısını çalıp derdini anlatacağı milletvekili istiyor.

2) Kontenjan aday gösterilecekse bu tercihin en az 10 ya da daha fazla milletvekili çıkaracak yerlerde yapılmasını öneriyorlar.

3) İl başkanları ve belediye başkanlarından aday gösterileceklerin istifa ettirilmesini ama aday gösterilmeyecekse izin verilmemesini istiyorlar.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan: En kısa sürede CHP Genel Merkezi’ni ziyaret etmek istiyorum 03 Mayıs 2024 | 1.351 Okunma Erdoğan-Özel görüşmesine damga vuracak Kavala dosyası 02 Mayıs 2024 | 2.122 Okunma Erdoğan-Özel görüşmesi İmamoğlu’nu rahatsız etti 01 Mayıs 2024 | 1.121 Okunma Erdoğan: ‘50 artı 1 sistemi değişmeli’ 30 Nisan 2024 | 6.674 Okunma Erdoğan, Özel ve Dervişoğlu’ndan beklentiler 29 Nisan 2024 | 1.246 Okunma