Abdulkadir Selvi Hürriyet Gazetesi

AK Parti’de değişim kongresi

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi bu hafta 'AK Parti’de değişim kongresi' başlıklı yazısını kaleme aldı. CHP kongrelerindeki kavgalar ve Ekrem İmamoğlu ile Kemal Kılıçdaroğlu arasındaki çekişme nedeniyle gözler CHP kurultayına çevrilmiş durumda ama 10 gün sonra yani 7 Ekim tarihinde AK Parti kongresi yapılacak.

27 Eylül 2023 | 1.045 okunma

CHP kongrelerindeki kavgalar ve Ekrem İmamoğlu ile Kemal Kılıçdaroğlu arasındaki çekişme nedeniyle gözler CHP kurultayına çevrilmiş durumda ama 10 gün sonra yani 7 Ekim tarihinde AK Parti kongresi yapılacak.

Yerel seçimlerin öncesinde yapılacak olması nedeniyle AK Parti kongresinde seçilecek yeni yönetim partiyi yerel seçimlere götürecek. Gerçi AK Parti’nin siyasi olarak çok büyük bir şansı var. Erdoğan varsa sorun yok demektir. CHP, girdiği hiçbir seçimi kazanamayan Kılıçdaroğlu’nu yeniden seçtirmek için uğraşırken AK Parti girdiği her seçimi kazanan Erdoğan gibi bir lidere sahip.

ÇAĞIN LİDERİ

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden sonra muhalif partilerinden birinin yöneticisi, “Bu seçimler gösterdi ki 6’lı Masa’daki genel başkanların hepsini topla Erdoğan’ın dörtte biri etmiyor” demişti. Erdoğan lider, onlar genel başkan...

Erdoğan nefretinin zirvede olduğu CHP’de bir yöneticiye, “Sizin de Erdoğan gibi girdiği her seçimi kazanan bir lideriniz olsa ne yaparsınız” diye sormuştum. Sağına, soluna bakıp, kimsenin duymadığından emin olduktan sonra, “Partinin ortasına heykelini dikerim” karşılığını vermişti.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Özgür Özel’in CHP’deki mücadelesi 14 Mayıs 2024 | 1.037 Okunma Yeni dönemin üç lideri ve iki güçlü siyasetçi 13 Mayıs 2024 | 3.193 Okunma Özgür Özel’in stratejisine karşı İmamoğlu’nun hamlesi ne 10 Mayıs 2024 | 1.329 Okunma İmamoğlu neyi kendine yönelik operasyon olarak görüyor 09 Mayıs 2024 | 2.172 Okunma Özgür Özel-Bahçeli görüşmesi ne sağladı 08 Mayıs 2024 | 1.743 Okunma