Abbas Güçlü Milliyet Gazetesi

Kaplanlar Kaplanı Adana, üniversiteler açılıyor mu?

Adana’yı görmeden, Adana’yı yaşamadan, Adana’nın dinamiklerini bilmeden Anadolu Kaplanları’ndan söz etmek mümkün değil! Kaplanlar kaplan değilken o kaplandı.

17 Ekim 2020 | 463 okunma

Adana’yı görmeden, Adana’yı yaşamadan, Adana’nın dinamiklerini bilmeden Anadolu Kaplanları’ndan söz etmek mümkün değil!

Kaplanlar kaplan değilken o kaplandı. Çukurova’nın, tarımın, sanayinin, kültürün, kebabın ve en önemlisi de bölgesel eğitimin başkentiydi.

Çukurova Üniversitesi, kampüsüyle, öğretim kadrosu ve araştırmalarıyla, dünya standartlarında bir üniversitemiz. Çölde vaha gibi, bozkırda cennet yaratıldı. O yetmedi, Akdeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu’daki onlarca üniversitenin kuruluşuna öncülük etti. Akılla, bilimle, Ar-Ge ile bölgesel kalkınmanın lokomotifi oldu.

Eski ve Yeni Adana, dün ile bugünün, eskiyle yeninin, yoksullukla zenginliğin, gelenekle inovasyonun, milli değerler ile çağdaşlığın bir arada harmanlandığı yaşam dolu bir kentimiz...

O bir Kaplanlar Kaplanı ama korku salan değil, koruyan, kollayan, paylaşan bir Kaplan!..

Sıra onlarda mı?

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yeni müfredat ne kadar yeni? 28 Nisan 2024 | 469 Okunma Atama, obezite ve boşvermişlik 26 Nisan 2024 | 200 Okunma Müthiş bir dernek ve 5. Sanayi Devrimi (2) 24 Nisan 2024 | 209 Okunma 4. Sanayi Devrimi, bir dernek ve bir kıvılcım (1) 21 Nisan 2024 | 78 Okunma Köy Enstitüleri ve öğretmen atamaları 19 Nisan 2024 | 266 Okunma