Nedim Şener'den Mazlum Kobani çıkışı: Bağdadi ne ise ‘Mazlum’ odur!

Nedim Şener, Bağdadi'nin öldürülmesinin ardından bölgede SDG'nin kahramanlaştırılmasına yönelik bir kampanya başlatıldığına dikkat çekerek Mazlum Kobani'nin Bağdadi'den farkı olmadığını yazdı.

Posta gazetesi yazarı Nedim Şener, ABD medyasının Bağdadi'nin ölümüyle birlikte oluşturmak istediği algıya dikkat çekerek "DEAŞ neyse PKK odur, Bağdadi neyse Mazlum Kobani odur" ifadesini kullandı.

Bağdadi'nin ölümüyle başlayan kampanyayı köşesine taşıyan Nedim Şener'e göre; Bağdadi’nin öldürülmesi, Suriye topraklarında terör örgütü PKK ve DEAŞ’e karşı Barış Pınarı Harekatı gerçekleştiren Türkiye aleyhine bir kampanyaya dönüştürülmeye çalışıldı. Özellikle bir süredir Türkiye ile ilgili akıl almaz yalanlar yazan Amerikan medyasının öncülüğünde, terör örgütü yandaşları ve sözüm ona gazeteciler kampanyayı körükledi.

Amaç, DEAŞ liderinin öldürülmesi operasyonunda terörist SDG’nin kahramanlaştırılmasıydı. Ancak Türkiye Cumhuriyeti Milli Savunma Bakanlığı’nın operasyon öncesi haberdar edildiğini açıklaması, ABD Başkanı Trump’ın Rusya ve Irak’ın yanında Türkiye’ye de teşekkür etmesi dezenformasyon yapanlara bir cevap olmuştur.

Mazlum Kobani'nin kullanım süresi dolmadı

Nedim Şener'in Mazlum Kobani ile ilgili dikkat çektiği kısım şöyle:

Asıl önemli olan dünyanın Bağdadi gibi bir kanlı teröristten kurtulması. Dediğim gibi darısı diğerlerinin başına. Mesela Aktütün Karakolu’na saldırı emri veren ve 18 askerimizin şehit olmasına yol açan, ABD’lilerin “General Mazlum” dediği Şahin Cilo kod adlı PKK/SDG’li terörist Ferhad Abdi Şahin bunlardan birisi. Terör örgütü PKK 1984 yılından bu yana tam 7 bin 200 sivil ve resmi görevlinin şehit olmasına yol açan bir terör örgütüdür. Başına 3 milyon lira ödül konulan ve Interpol tarafından dünyanın her yerinde aranan PKK’lı Ferhat Abdi Şahin de bu örgütün Suriye yapılanmasında görev yapıyor.

Öyle ki, bu kişi ABD basını tarafından kahramanlaştırılıyor, ABD Başkanı ile telefonda görüştürülüyor. Demek ki onun kullanım süresi henüz dolmadı. Emperyalistler ne yaparsa yapsın, Türkiye için fotoğraf net; Bağdadi ne ise Ferhat Abdi Şahin odur, DEAŞ neyse PKK odur.

Nedim Şener'in tüm yazıları