Avam Kamarası üyesi Brexit için Kasım'a kadar süre koydu

Birleşik Krallık Avam Kamarası Üyesi David Lidington, ülkesinin Avrupa Birliği'nden (AB) ayrılma koşulları konusunda zamanın tükenmekte olduğuna dikkati çekerek iyi bir anlaşmanın yapılabilmesi için müzakerelerin Kasım'a kadar bitirilmesi gerektiğini söyledi.

Birleşik Krallık Avam Kamarası Üyesi David Lidington, Avrupa Birliği'nden (AB) ayrılma koşulları konusunda zamanın tükenmekte olduğuna dikkat çekti ve Birleşik Krallık olarak bir anlaşmanın Kasım'a kadar yapılmasını istediklerini vurguladı.
İtalya'da Abrosetti konferansında konuşan Lidington, "Londra, tüm AB üyelerini tatmin edecek bir anlaşma istiyor. İyi bir anlaşmaya varmaya oldukça bağlı olmaya devam ediyoruz ve ancak bir Brexit anlaşması olmaması olasılığana karşı da acil durum planlarımızı geliştirdik" dedi.
Lidington, varılacak bir Brexit anlaşmasının Birleşik Krallık ve Avrupa parlamentolarında onaylanmaları için yeterli zaman kalması açısından, Londra ile Brüksel arasındaki müzakerehlerin Kasım'a kadar tamamlanmasının önemli olduğunu vurguladı.