Cihangir İşbilir

İnternethaber

1975’te Kahramanmaraş’ta doğdu. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nü bitirdi. Suriye’nin Anayasal Yapısı ve Baas Rejimi hakkında yüksek lisans yaptı. İslam Dünyası’nda Çatışma Çözümleri, Barış İnşası ve Sivil Toplum Kuruluşları sahasında doktora çalışmasına devam etmektedir.

Hâlen Anadolu Ajansı Haber Akademisi Koordinatör Yardımcısı görevinde bulun İşbilir, yirmi yıla yakındır birçok ulusal gazete ve dergide yazarlık ve editörlük yaptı. 2005 senesinde kurulan İslam Dünyası STK’ları Birliği’nin kuruluş çalışmalarında bulundu ve bu birliğin Genel Koordinatörlüğü görevinde bulundu. 2013 senesinde kurulan ve dünya çapında 400’e yakın STK’nın üye olduğu Uluslararası Rabia Platformu’nun da genel koordinatörü olan İşbilir’in Siyasetnameler, ABD’nin Ortadoğu Politikası, STK’lar ve Dış Politika, İslam İşbirliği Teşkilatı, İslam Dünyasındaki Toplumsal Hareketler, Balkanlar’ın Siyasi ve Toplumsal Yapısı, Çatışma Çözümleri ve Barış İnşası üzerine çalışmaları vardır.

Çeşitli sivil toplum kuruluşlarında yönetim kurulu üyeliği ve başkanlık yapan Cihangir İşbilir, Kriz Bölgeleri, Ortadoğu ve Afrika Jeopolitiği, İslam Dünyası, İnsani Diplomasi ve Türkiye’nin İslam Dünyası Politikası üzerine dersler vermektedir.

“Balkanlarla Sürekli İşbirliği ve Temas” isimli saha tarama ve envanter projesini gerçekleştiren İşbilir hâlen “Merhaba Afrika” isimli bir proje üzerinde çalışmakta ve Uluslararası Barış Araştırmaları Merkezi (UBAM)’ın kuruluş çalışmalarını sürdürmektedir.

İngilizce ve Arapça bilen İşbilir, evli ve iki çocuk babasıdır.

BAZI YAZILARI