Yusuf Girayalp Atan Kimdir?

İlk ve orta öğrenimini Diyarbakır’da bitirdi. Niğde Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat bölümünü bitirdikten sonra Kırklareli ve Marmara Üniversitelerinin ortak programı olan yine iktisat bölümünde yüksek lisans programına yerleşti.

Lisans öğrenciliği yıllarında üniversite öğrenci konseyi başkanlığı ve kulüp başkanlığı yapan Atan, bu görevleri süreci içerisinde birçok bilimsel, sosyal ve kültürel faaliyetlerde bulunmuştur. 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve 12. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere ulusal ve uluslararası birçok bakan, milletvekili ve bürokratlara ziyaretlerde bulundu. Uluslararası kongrelerde bildiriler sunan Atan, sosyal medya uzmanlığı eğitimi almıştır.

Bir dönem TÜMSİAD Genel Merkezi Yönetim Kurulu üyeliği görevinde bulunan Atan, Renkli Defter Sosyal Medya Ajansında ve Yeni Türkiye Dijital Ofisi'nde çalıştı. Gençlik Kulüpleri Konfederasyonu (Genç-Kon), Türkiye Öğrenci Konseyi (Yarının Liderleri Projesi), MÜSİAD Genel Merkez, TÜMSİAD Genel Merkez, Genç TÜMSİAD Genel Merkezi olmak üzere birçok sivil toplum kuruluşunda sosyal medya eğitimi vermiştir.

Ortadoğu Ekonomi Zirvesi, Uluslararası Yatırım Zirvesi, Siyasi Vizyon ve Gençlik Zirvesi, İstanbul Finans Zirvesi, TÜMEXPO ve Dünya Kobi Şurası gibi ulusal ve uluslararası organizasyonlarında aktif rol almıştır.
Halen gönüllü olarak Mostar Gençlik İktisadi İdari Bilimler Kulübü'ne mentörlük ve Milat Gazetesi'nde yazarlık yapmaktadır.

Türkiye İstatistik Kurumu Ekonomik Araştırmalar Grubu Kısa Dönem İş İstatistikleri Takımında Kontrolör olarak çalışmaktadır. Çalıştığı kurumda yapmış olduğu bilimsel makaleler her ay Ekoreel Dergisi tarafından yayımlanmaktadır. Üç dönem üst üste yılın personeli seçilen Atan 2016 yılında yapmış olduğu kurum içi başarılı çalışmalar ve bilimsel katkılarından dolayı hem çalıştığı İstanbul Bölge Müdürlüğü tarafından hem de TÜİK Genel Başkanlığı tarafından yılın en başarılı personeli ödülüne layık görülmüştür.

BAZI YAZILARI
Dünya Değişirken Yapılması Gerekenler... 03 Eylül 2018 | 6.823 Okunma Yüz Yılın Fırsatı 27 Ağustos 2018 | 85 Okunma Artık yüzyüzeyiz 20 Ağustos 2018 | 4.567 Okunma Türkiye’nin bazı gerçekleri 13 Ağustos 2018 | 368 Okunma Enflasyon sorunu nasıl çözülür? 06 Ağustos 2018 | 2.458 Okunma Türkiye ekonomisi nereye gidiyor? 30 Temmuz 2018 | 8.536 Okunma Türkiye yeni düzene hazır mı? 23 Temmuz 2018 | 116 Okunma İki yılda ne değişti? 16 Temmuz 2018 | 86 Okunma Savaş başladı 09 Temmuz 2018 | 190 Okunma Bedellinin bedeli 02 Temmuz 2018 | 241 Okunma
TÜM YAZILARI