Avrupa, Almanya’dan kurtulabilecek mi?

Avrupa, İngiltere'den kurtulamayacak mı?” diye haykırmıştı Nietzsche, yaklaşık bir asır önce.İngilizlerin açgözlülükleri, çıkarcılıkları, yumuşak görünümlü...

Avrupa, İngiltere'den kurtulamayacak mı?” diye haykırmıştı Nietzsche, yaklaşık bir asır önce.
İngilizlerin açgözlülükleri, çıkarcılıkları, yumuşak görünümlü “sırtlanlıkları”, Nietzsche'yi böylesine çıldırtıcı bir soru sormaya kışkırtmıştı.
Nietzsche'nin sorusunu, yüzyıl sonra, “Avrupa, Almanya'dan kurtulabilecek mi?” diye birazcık değiştirerek Almanlara uyarlayabilir ve güncelleyebiliriz artık!
Neden mi?
İşte bu yazıda, bu sorunun cevabının izini süreceğim...
ALMAN RUHU, TARİHE KARIŞTI...
Avrupa, Almanya demek. Avrupa tarihi boyunca böyle oldu hep bugüne dek.
Avrupa'yı kuranlar ve yıkanlar, kuranlar ve yıkanlar büyük ölçüde Almanlar!
En son İngilizlerle Avrupa'nın şekillendirilmesi sürecinde verdikleri kıran kırana savaşın sonunda İngilizlere yenildiler İkinci Dünya Savaşı sonrasında; ve Yahudi soykırımına itilerek çok büyük bir darbe yediler ve tarihten çekildiler.
Almanlar, teslim bayrağı çekmediler; Tötonların çocukları, yarım asırda bir şekilde toparlanmayı başardılar ve Avrupa'ya yeniden çeki düzen verme yolculuğuna soyundular...
Fakat Almanya eski Almanya değil/di artık: Alman ruhu'ndan yoksunlar Almanlar.
İkinci Dünya Savaşı'ndan sonra Amerikalılar tarafından işgal edildiler ve bağımsızlıklarını, Almanları Alman yapan ruhlarını yitirdiler.
ALMANLARIN TRAJEDİSİ!
Burada küçük ama önemli bir ayrıntıya dikkatinizi çekmek isterim: Almanya'yı, İkinci Dünya Savaşı'nın yıkımından “kurtarmak” üzere işgal edenler Amerikalılar, dedim.
“Amerikalılar”, derken kastettiğim “Amerika”, savaştan sonra Amerika'yı işgal eden ve İngilizleri Amerika'dan kovan Yahudilerin kontrol ettiği Amerika!
Burası önemli.
Önemli; çünkü Yahudilerin kontrolündeki Amerika, Almanya'yı yok olmaktan kurtardı ama kurtarılmaya muhtaç konuma getirerek “elini kolunu” bağladı.
Almanlar, tek çıkış yolu olarak, bütün çabalarını ekonomiye yoğunlaştırdılar...
Ekonomide büyük bir sıçrama yaptılar ama bu arada yalnızca ekonomi üzerinde yoğunlaşmaları, Almanların ruhlarını yitirmeleriyle, felsefî derinliklerini ve melekelerini bitirmeleriyle sonuçlandı.
Almanların trajedisi, bu işte!
ALMANYA, TÜRKİYE'Yİ KARŞISINA ALARAK AYAĞINA KURŞUN SIKIYOR!
Fakat Almanların trajedisi, burada bitmiyor...
Başka bir trajedi daha yaşıyor Almanlar: Orta ve uzun vadede (yaklaşık 50-100 yıllık süreçte) Almanların hem İngilizlerin her ân arkadan vurmaya hazır sinsiliklerinin yol açtığı yıkımdan da, Yahudi-güdümlü Amerika'nın stratejik saldırılarından da kurtulmalarını sağlayabilecek tek çıkar yol, Türkiye'yle uzun vadeli stratejik ittifak kurması.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Türkiye’nin İslâmî kesimleri intiharın eşiğine sürükleniyor (1) 29 Mart 2024 | 1.240 Okunma Bir milat olarak Gazze 25 Mart 2024 | 268 Okunma Ramazan Medeniyeti-7: Oruç insanı tutar ve putları kırar  24 Mart 2024 | 83 Okunma Ramazan Medeniyeti-6: Bütünleştirici hakikat şuuru ve şiiri 22 Mart 2024 | 46 Okunma Ramazan Medeniyeti-5: Ramazan’ın beyaz atları ve okları  18 Mart 2024 | 105 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar