Arapça Kitap Fuarı, kurucu kaynaklarımızla buluşturacak...

Türkiye'de bizim klasiklerimizi Arapça orijinal hâliyle yayımlayan en önemli Arapça yayınevlerinden Haşimî Yayınları ve yöneticileri Ahmet Kasım Fidan Ağabey ve Ali Sözer kardeşimin heyecanlı gayretleriyle...

Türkiye'de bizim klasiklerimizi Arapça orijinal hâliyle yayımlayan en önemli Arapça yayınevlerinden Haşimî Yayınları ve yöneticileri Ahmet Kasım Fidan Ağabey ve Ali Sözer kardeşimin heyecanlı gayretleriyle Türkiye'de bir ilke imza atıyor bugünden itibaren: Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) İstanbul Şubesi ve başkanı Mahmut Bıyıklı kardeşimin desteğiyle Arapça Kitap Fuarı gerçekleştiriyor.
HAŞİMÎ YAYINLARI VE TYB'NİN TARİHÎ BİR GİRİŞİMİ
Fuar, TYB'nin Sultanahmet'teki Kızlarağası binasında bugün itibariyle başlıyor ve Şubat'ın 21'ine kadar sürecek.
Arapça Kitap Fuarı'nın karşılık bulması için, Arapça eğitim veren medrese gibi kurumların canlanıyor olması gerekiyor.
Son yıllarda Türkiye'de külliye konsepti çerçevesinde medrese eğitiminde bir patlama yaşanıyor. Bu fuarın düzenlenme gerekçesi de bu eğilimin kitap ihtiyacını karşılamak. Dolayısıyla bunun da ötesinde Türkiye'de fikir ve akademi hayatında bizim kurucu klasik kaynaklarımızla bizzat kaleme alındığı dille, Arapça'yla irtibata geçmek.
Fuar, bu açıdan hayatî ve tarihî bir işlev üstleniyor: Türkiye'nin dışında Mısır, Ürdün, Suudi Arabistan, Lübnan, Suriye gibi ülkelerden de çok sayıda ilim ve fikir adamını Türk okuyucuyla buluşturacak kapsamlı söyleşi, konferans ve seminer programları düzenliyor.
Bu önemli fuarı ve etkinliklerini kaçırmamanızı öneririm hararetle.
MEDRESENİN VE MEDENİYETİN ÇÖKMESİ

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Düşünemeyen insan, Batılı Leviathan düzeni ve İslâm’ın direnişi 26 Nisan 2024 | 257 Okunma Kendini bil, Rabbini bil, haddini bil. Ya da: Kültürel olarak “iktidar” değilseniz, siyasî olarak iktidar olamazsınız! 22 Nisan 2024 | 1.725 Okunma Fiîlî işgal dönemi bitti, zihnî işgal çağındayız! 21 Nisan 2024 | 247 Okunma İran tehlikesinin boyutlarını kavrayabilmiş değiliz!  19 Nisan 2024 | 970 Okunma Fars emperyalizmi ve Şiî yayılmacılığı-3 15 Nisan 2024 | 919 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar