“Tulûât” yapmayın, sanat yapın, büyük sanat!

Tarih yapan, insanlık tarihinin akışını değiştiren ruhköklerimizi inkâr ettik ve bir asır gibi kısa bir süre içinde intiharın eşiğine sürükledik!Bütün bu yıkımın mimarlarından...

Tarih yapan, insanlık tarihinin akışını değiştiren ruhköklerimizi inkâr ettik ve bir asır gibi kısa bir süre içinde intiharın eşiğine sürükledik!
Bütün bu yıkımın mimarlarından birinin, “kadro” hareketinin “lideri” Şevket Süreyya Aydemir'in daha sonraları dürüstçe itiraf ettiği gibi, “her şeyi yıktık ama yerine hiçbir şey koyamadık!”

KÜLTÜR, SANAT VE MEDYADA YOKSANIZ, YOK OLURSUNUZ!

Sonuç ortada: Yunus'lar, Itrî'ler, Sinan'lar değil, bütün enerjisini, birikimini ve zekâsını ruhköklerimizi yıkmak için harcayan, değerlerimizle savaşan, militan kılıklı sanatçı müsveddeleri yetiştirdik!
Bu arada, biz de açıkça ve dürüstçe itiraf edelim: 13 yıllık Ak Parti iktidarında, bazı belediyelerin küçük girişimleri dışında, kültürü, sanatı ve medyayı fena hâlde ihmal ettik!

Bunun faturasını ödüyoruz şimdi: Kültür yozlaştı; sanat, ruhsuzlaştı ve mankurtlaştı. Medya, özellikle de dizileriyle, dünyaya ahlâksızlık yayma yarışında Latin Amerikalıları bile solladı!

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bir milat olarak Gazze 25 Mart 2024 | 268 Okunma Ramazan Medeniyeti-7: Oruç insanı tutar ve putları kırar  24 Mart 2024 | 83 Okunma Ramazan Medeniyeti-6: Bütünleştirici hakikat şuuru ve şiiri 22 Mart 2024 | 46 Okunma Ramazan Medeniyeti-5: Ramazan’ın beyaz atları ve okları  18 Mart 2024 | 105 Okunma Ramazan Medeniyeti-4: Hüznün diriltici sesleri ve renkleri 17 Mart 2024 | 75 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar