Türkiye, İngilizlere esaslı bir Osmanlı tokadı aşketti!

İki büyük sanayi devrimini İngilizler yaptı. Açgözlü kapitalist düzenin temellerini İngilizler attı. Modern insanı, “homo economics” / “ekonomik insan” olarak İngilizler...

İki büyük sanayi devrimini İngilizler yaptı. Açgözlü kapitalist düzenin temellerini İngilizler attı. Modern insanı, “homo economics” / “ekonomik insan” olarak İngilizler tanımladı.

İNGİLİZLERİ ANLAYAMAZSANIZ, HAPI YUTARSINIZ!

Önce “üreten makina” oldu insan. Sonra post-fordist ekonomiyle ve postmodern dalgalarla birlikte “tüketen hayvan”a dönüştü.
Tükettikçe özgürleştiği ayartısına yenik düştü. Tükettikçe tükendiğini, tükettikçe ruhunun çölleştiğini göremedi; tükettikçe özgürleştiğini zannetti ve sonunda “özgür köle” diye bir tür türedi. Türedi bir tür. Hiçbir şeyi göremeyen “bakar kör”!
Bu resim, 200 yıldır yaşananların bir yüzü. Yaşananların bir yüzü daha var. O da pek görülemiyor postmodern “pornografik” algı “operasyonlar”ından ötürü.

Şöyle bir “şey” bu: Yaklaşık 200 yıldır, Afrika'nın içlerinden Malay havzasına kadar dünyanın -en azından en temel- sorunlarının altında İngilizlerin imzası var. 0 yüzden Sultan Abdülhamid Han, bunun acısını iliklerine kadar yaşamış olacak ki, aynen şöyle demişti: “Hangi taşı kaldırsam, altından İngiliz parmağı çıkıyor!”
Şu yani: 200 yıldır oyunları kuranlar, kuralları koyanlar, kuklaları oynatanlar İngilizler!
O yüzden İngilizleri anlayamazsanız, hiçbir seyi anlayamazsınız ve hapı yutarsınız, diyorum.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Türkiye’nin İslâmî kesimleri intiharın eşiğine sürükleniyor (1) 29 Mart 2024 | 7 Okunma Bir milat olarak Gazze 25 Mart 2024 | 268 Okunma Ramazan Medeniyeti-7: Oruç insanı tutar ve putları kırar  24 Mart 2024 | 83 Okunma Ramazan Medeniyeti-6: Bütünleştirici hakikat şuuru ve şiiri 22 Mart 2024 | 46 Okunma Ramazan Medeniyeti-5: Ramazan’ın beyaz atları ve okları  18 Mart 2024 | 105 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar