Güçlü bir Balkan stratejisi şart

Yunus Emre'nin Üsküp müdürü Feyzullah Bahçi kardeşimin daveti üzerine Üsküp'teyim. Feyzullah Bahçi, derdi, birikimi, pratik zekası olan, önü açıldığında ve heyecanla anlattığı...

Yunus Emre'nin Üsküp müdürü Feyzullah Bahçi kardeşimin daveti üzerine Üsküp'teyim. Feyzullah Bahçi, derdi, birikimi, pratik zekası olan, önü açıldığında ve heyecanla anlattığı büyük projeleri hayata geçirdiğinde, Üsküp'te, Makedonya'da ses getirecek önemli işlere imza atacak genç ve parlak bir arkadaşımız.

Nitekim dün Üsküp'te verdiğim “Yeni Bir Medeniyet Tasavvurunu Doğru” başlıklı konferans için yaptığı hazırlıklar, gerek Makedon hükümeti gerekse Makedon entelektüeller ve yazarlar tarafından yoğun ilgi görmesine imkân tanıdı.

Konferansa Makedonya Kültür Bakanı Müsteşarı'nın, PEN Yazarlar Kulübü Başkanı'nın, Makedon aydınların katılması, Makedon medyasının yoğun ilgi göstermesi, konferansın dikkatle izlenmesi, bütün katılımcıların Feyzullah Bey'den bu tür faaliyetlerin daha sıklıkla yapılmasını talep etmeleri, dahası Müsteşar Bey'in ve PEN başkanı hanımefendinin Yunus Emre'yle ortak projeler yapmaya hazır olduklarını ifade etmeleri hatta orada ortaklaşa yapabilecekleri projeleri belirleyip görüşme takvimi çıkarmaları, Balkanlarda yapabileceğimiz çok büyük işler olduğunu ve gerçekleştireceğimiz müşterek işlerin Balkanlarda yepyeni bir dönemin başlamasına yol açacağını gösteriyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kendini bil, Rabbini bil, haddini bil. Ya da: Kültürel olarak “iktidar” değilseniz, siyasî olarak iktidar olamazsınız! 22 Nisan 2024 | 1.723 Okunma Fiîlî işgal dönemi bitti, zihnî işgal çağındayız! 21 Nisan 2024 | 244 Okunma İran tehlikesinin boyutlarını kavrayabilmiş değiliz!  19 Nisan 2024 | 969 Okunma Fars emperyalizmi ve Şiî yayılmacılığı-3 15 Nisan 2024 | 917 Okunma Fars emperyalizmi ve Şiî yayılmacılığı-2 14 Nisan 2024 | 482 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar