Batılıların derdi, Ermeni meselesi değil!

Önce şunu iyi bilelim: Batılıların derdi, Ermeni meselesi filan değil.ERMENİ MESELESİ BAHANE!Ermeni meselesi, bahane. Bunu, Ermenistan da biliyor, Batı'da diaspora'da yaşayan Ermeniler de. Ama bu, onların da işine geliyor, tabiî...

Önce şunu iyi bilelim: Batılıların derdi, Ermeni meselesi filan değil.

ERMENİ MESELESİ BAHANE!

Ermeni meselesi, bahane. Bunu, Ermenistan da biliyor, Batı'da diaspora'da yaşayan Ermeniler de. Ama bu, onların da işine geliyor, tabiî ki.
Batılıların tek kaygısı var: Yeniden tarih yapma emareleri gösteren Türkiye'nin durdurulması.
Ermeni meselesi, yeniden tarih yapacak bir aktör olabileceğini gösteren Türkiye'nin köşeye sıkıştırılması için bulunmaz bir fırsat.
Ermeniler, Batılıların umurumda bile değil. Yüz yıl öncesinde kalmış gibiyiz. O yüzden yüzyıl önceki dünya dengeleri açısından bakıyoruz Ermeni meselesine de, Batılıların Ermeni meselesi üzerinden Türkiye'ye “yüklenmeleri'ne de.
Bakış açımızı belirleyen kavramlar da, geliştirdiğimiz perspektifler ve yaptığımız tahliller de yüzyıl öncesine ait.
0 yüzden Ermeni meselesinin boyutlarını da, bugün Batılıların Ermeni meselesini kendi güç ve hegemonya mücadelelerine nasıl malzeme yaptıklarını da ve nihayet Batılı güçlerin Türkiye'yi vurmak için Ermeni meselesini nasıl ayartıcı şekillerde kullandıklarını da görmekte zorlanıyoruz.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kendini bil, Rabbini bil, haddini bil. Ya da: Kültürel olarak “iktidar” değilseniz, siyasî olarak iktidar olamazsınız! 22 Nisan 2024 | 1.723 Okunma Fiîlî işgal dönemi bitti, zihnî işgal çağındayız! 21 Nisan 2024 | 244 Okunma İran tehlikesinin boyutlarını kavrayabilmiş değiliz!  19 Nisan 2024 | 969 Okunma Fars emperyalizmi ve Şiî yayılmacılığı-3 15 Nisan 2024 | 917 Okunma Fars emperyalizmi ve Şiî yayılmacılığı-2 14 Nisan 2024 | 482 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar