Taş devrine dönüyoruz

Öncelikle size minik bebeğimiz Ela hakkında doktorumuzla yaptığımız konuşmayı nakledeyim: Doktor Bey, yoğurdu nasıl verelim?Kesinlikle evde kendi yaptığınız yoğurdu vereceksiniz. İçine süt yerine kendi...

Öncelikle size minik bebeğimiz Ela hakkında doktorumuzla yaptığımız konuşmayı nakledeyim:
Doktor Bey, yoğurdu nasıl verelim?
Kesinlikle evde kendi yaptığınız yoğurdu vereceksiniz. İçine süt yerine kendi mamasından katacaksınız. Mayalamak için size sadece iki yoğurt markasını tavsiye edebilirim; diğerlerine pek güvenmiyorum da... Kahvaltıda vereceğiniz peynir için de size önereceğim iki markanın dışına çıkmayın.
Balık vereceğiz değil mi?
Tabii, balıksız olmaz. Ama sadece bizim körfezden çıkan (Edremit) balıkları yedirin. Körfezin dışında tutulan balıklarda cıva gibi ağır metal kirlenmesi var. Bir de dip balıklarını kesinlikle vermeyin.
Peki ya tavuk?
Sadece köy tavuğu verebilirsiniz. Köyde serbest olarak gezinen ve kendi yemlenen tavuklardan olacak. Market tavuklarını kesinlikle önermiyorum. Ayrıca sadece organik köy yumurtası vermelisiniz.
Bal yedirmemizin bir sakıncası var mı?
Hayır, bal yiyebilir tabii. Ama gerçek bal olduğundan mutlak surette emin olmalısınız.
Ya ekmek?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Son nefesimize kadar Gazze! 20 Nisan 2024 | 30 Okunma Sapıklar çocuklarımıza göz dikti 19 Nisan 2024 | 247 Okunma Duygu’nun hayatı film olur 18 Nisan 2024 | 342 Okunma Kilyos “imdat” diyor 17 Nisan 2024 | 177 Okunma Dünyanın en büyük günahı 16 Nisan 2024 | 199 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar