Ne olur daha fazla uyuşmayalım

Uyuşturucuyla mücadelenin, en az terör ve trafik kadar öncelikli bir meselemiz olduğunun altını defalarca bu sütunlarda çizdim. Uyuşturucu, geleceğimizi ipotek altına alıyor, hatta yok ediyor. Büyük kentlerin...

Uyuşturucuyla mücadelenin, en az terör ve trafik kadar öncelikli bir meselemiz olduğunun altını defalarca bu sütunlarda çizdim. Uyuşturucu, geleceğimizi ipotek altına alıyor, hatta yok ediyor. Büyük kentlerin meydanlarında, parklarında, bulvarlarında perişan halde yerlerde sürünen gençler burnumuzun direğini sızlatıyor. Özellikle İstanbul'un uyuşturucu trafiğinde bir 'köprü' olmaktan çıkıp 'en büyük pazarlama noktası' haline gelmesinden büyük bir endişe ve üzüntü duyuyorum. Gençlerimize uyuşturucu şırınga etmek, kökü dışarıda terör örgütlerinin en kalleş savaş yöntemlerinden biri haline geldi.
Devlet, uyuşturucu ile savaşta varını yoğunu ortaya koyuyor. Hem Güneydoğu'daki uyuşturucu tarlalarına, hem de büyük kentlerdeki pazarlama noktalarına son derece ciddi ve başarılı operasyonlar düzenleniyor. Ama tıpkı 15 Temmuz'da olduğu gibi, bu mücadelede de polisimizi, askerimizi yalnız bırakmamalıyız.
Bu savaşın cephelerinden biri de medya olmalı. Bizler de medya mensupları olarak üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmeliyiz. Ancak bu konuda geçmişte fazlaca hata yaptık. Uyuşturucu kullandığı ve pazarladığı hukuk önünde sabit olanları bile sırf 'sanatçı' etiketlerinden dolayı televizyonlarda, köşelerde kahramanlaştırdık. Bunca reality şov programı içinde konusunu sadece uyuşturucu kurbanlarından alan, aileleri bu konuda uyarmayı hedefleyen bir tek program yapmadık. Bunca dizi bolluğunda, uyuşturucu ile mücadeleyi misyon edinen, konusunu kurbanlardan ve onları kurban edenlerden alan bir tane 'vurucu' dizi yapmak aklımıza gelmedi. Hatta uyuşturucu tehlikesine dikkat çeken, ebeveynleri uyaran, uzman görüşlerine topluca yer veren bir 'gazete eki' bile yayınlayamadık.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Uğurlu tik’in uğuru 29 Mart 2024 | 55 Okunma Bir gün gitsen bile Hatıran Yeter 28 Mart 2024 | 462 Okunma 3 milyon kişi oyuncu olmak için sırada 27 Mart 2024 | 229 Okunma Anasının ak sütü gibi helal 26 Mart 2024 | 282 Okunma Tükürmek serbest 24 Mart 2024 | 159 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar