Ekrandan ölüm pazarlıyorlar

Havalı tüfekler ve av tüfeklerinin satışıyla ilgili ciddi bir kontrol mekanizması oluşturulması konusunda bu sütunlarda kim bilir kaç kez yazdım. Zira bu tür silahlar yüzünden yitirilen canların haddi hesabı...

Havalı tüfekler ve av tüfeklerinin satışıyla ilgili ciddi bir kontrol mekanizması oluşturulması konusunda bu sütunlarda kim bilir kaç kez yazdım. Zira bu tür silahlar yüzünden yitirilen canların haddi hesabı yoktu. Sahip olunması son derece kolay olan bu silahlar yüzünden üçüncü sayfalar ne yazık ki konu sıkıntısı çekmiyordu.
Millet bu silahları neredeyse kriko gibi aracının demirbaşı haline getirmişti.
Sokak aralarındaki av malzemeleri dükkanlarında dileyen herkese sorgusuz sualsiz satılan bu silahlar yüzünden kaç masum canını yitirdi, kaç güvenlik görevlisi şehit oldu hesabını bilen yok. Ama bunlar sokak arası dükkanlarında fütursuzca satılmaya devam ediliyor.
Av tüfeklerini bulundurmak için bir av ruhsatı gerekiyor.
Ama bunu elde etmek de dünyanın en kolay işi. Zaten satanların büyük bölümü de ruhsat filan sormuyor.
Durum böyleyken haber sitesi Medyaradar'da rastladığım bir haber kanımı dondurdu.
Meğer bu silahların televizyonlarda reklamları da yapılmaya başlanmış. Hani uydu üzerinden yayın yapan, kerameti kendinden menkul, sahte baldan cinsel gücü artırıcı ilaçlara kadar her türlü melaneti millete boca eden, RTÜK'ün onca ceza ve yasağa rağmen bir türlü baş edemediği o kanallar var ya, şimdi de uzun namlulu silah pazarlamaya başlamışlar. Bu silahları sadece avcılık sporu için (Onun da ne kadar spor olduğu tartışılır ya), kullananları tenzih ederek söylüyorum, ekrandan resmen terör ve ölüm pazarlıyorlar.
Yakında bu kontrolsüz ve başıboş ekranlarda 'İkinci el Keleş'te yaz kampanyası başladı' türünden bir tanıtım görürsem hiç şaşırmayacağım.
YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Uğurlu tik’in uğuru 29 Mart 2024 | 50 Okunma Bir gün gitsen bile Hatıran Yeter 28 Mart 2024 | 461 Okunma 3 milyon kişi oyuncu olmak için sırada 27 Mart 2024 | 229 Okunma Anasının ak sütü gibi helal 26 Mart 2024 | 282 Okunma Tükürmek serbest 24 Mart 2024 | 159 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar