Reyting için bebelere kıymayın efendiler!

Yeni furya, Star'daki 'Anne' dizisi ile başladı, FOX'taki 'Dayan Yüreğim' ile devam etti.Her iki dizinin konusuna ve işleniş biçimine bu köşede şiddetle itiraz ettim. Ama belli ki reyting, baldan tatlı. Anne-çocuk dramını...

Yeni furya, Star'daki 'Anne' dizisi ile başladı, FOX'taki 'Dayan Yüreğim' ile devam etti.
Her iki dizinin konusuna ve işleniş biçimine bu köşede şiddetle itiraz ettim. Ama belli ki reyting, baldan tatlı. Anne-çocuk dramını eksen alan, milletimizin çocuklara karşı hassasiyetini reytinge tahvil eden, bunu yaparken de toplumsal sorumluluğunu unutuveren 'çocuk dramı' dizilerine çarşamba akşamı Kanal D ekranlarında bir yenisi eklendi:
'Evlat Kokusu'...
Yine annesinden kopartılan bir yavrucak...
Yine amansız bir hastalığın pençesinde kıvranan çocuk...
Ve reyting adına 'çocuk istismarının' dibine vuran acıklı bir hikaye...
Hollanda'da yaşayan genç kadın, evlenmeye hazırlandığı sevgilisinden hamile kalıyor.
Ama sevgilisi onu reddedip başka biriyle nişanlanıyor.
Tartışıyorlar. Adam şişeyi kırıp kadının karnına saplamaya hazırlanırken, bizimki erken davranıp adamı öldürüyor. Çocuğunu da içeride doğuruyor. Bu arada İstanbul'un en zengin ailelerinden biri, ender rastlanan kan hastalığı yüzünden ölmek üzere olan çocuğuna donör (verici) arıyor. Bu arada 'yedek parça' olarak yaptıkları bebekleri de yaşamıyor.
Ailenin büyük annesi, nüfuzunu kullanıp mafya yoluyla yeni donör çocuk aramaya koyuluyor. Mafya; cezaevinde doğup kadının kız kardeşi ile eniştesine emanet edilen bebeğin kan özelliklerinin uygun olduğu bilgisine ulaşarak, çocuğu ele geçiriyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Duygu’nun hayatı film olur 18 Nisan 2024 | 232 Okunma Kilyos “imdat” diyor 17 Nisan 2024 | 143 Okunma Dünyanın en büyük günahı 16 Nisan 2024 | 198 Okunma Abdullah Gül hakkında ilginç iddialar 14 Nisan 2024 | 3.727 Okunma “Çok yanlış yaptık, çok...” 13 Nisan 2024 | 808 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar