O polisler birer ‘sayı’ değil

Arka Sokaklar', ekranın neredeyse tek polisiye dizisi olarak yıllara ve reyting canavarına meydan okuyor. Dizi, polisiye hikayeleri ekrana taşırken, güncel olaylara da kayıtsız kalmıyor. 'Arka Sokaklar', bu hafta herhangi bir polisiye dizi olmanın...

Arka Sokaklar', ekranın neredeyse tek polisiye dizisi olarak yıllara ve reyting canavarına meydan okuyor. Dizi, polisiye hikayeleri ekrana taşırken, güncel olaylara da kayıtsız kalmıyor. 'Arka Sokaklar', bu hafta herhangi bir polisiye dizi olmanın ötesine geçip 'posta güvercini' görevine soyunarak bize polislik mesleğinin giderek daha dramatik hale gelen iç evreninden haberler taşıdı.
Şiddet olaylarında onları 'sayı' olarak algılamaya öyle alıştık ki; şehit polislerin de bir dünyaları olduğunu, umutlar, endişeler barındırdıklarını unutur hale geldik.
Oysa onlar birer 'istatistik veri' değil. Al bayrağa sarıp toprağa verdiğimiz aslan yürekli gençlerimizin yarım bıraktıklarından pek azımız haberdar.
'Arka Sokaklar', işte ıskaladığımız bu gerçeği ekrana taşıdı. 15 gün sonra evlenmeye hazırlanan gencecik bir polis memurunun 10 Aralık'taki Vodafone Arena saldırısında ağır yaralanmasını öyle sade ama öyle sahici ve etkileyici bir tarzda anlattı ki; karşımıza bültenlerde 'sayı' olarak çıkan o kayıpların hikayelerinin orada bitmediğini, yakınları, sevdikleri için asıl o zaman başladığını hatırlattı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Neredesiniz sahte Atatürkçüler? 23 Nisan 2024 | 92 Okunma Elin garibanı dururken... 21 Nisan 2024 | 151 Okunma Son nefesimize kadar Gazze! 20 Nisan 2024 | 51 Okunma Sapıklar çocuklarımıza göz dikti 19 Nisan 2024 | 248 Okunma Duygu’nun hayatı film olur 18 Nisan 2024 | 342 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar