Diziler kültürümüze sırtını dönmesin

Televizyon dizilerinin toplum üzerindeki psikolojik ve sosyolojik etkileri sürekli tartışılıyor.Bunların üzerine artık yazılacak, söylenecek şey kalmadı.Okurumuz Hilal Tan ise dizilerin önemli bir misyonunun da; içinde...

Televizyon dizilerinin toplum üzerindeki psikolojik ve sosyolojik etkileri sürekli tartışılıyor.
Bunların üzerine artık yazılacak, söylenecek şey kalmadı.
Okurumuz Hilal Tan ise dizilerin önemli bir misyonunun da; içinde yer aldıkları toplumun kendi kültür, örf ve adetlerini pekiştirmek olduğuna inanıyor:
"Merhaba Yüksel Bey, bir süredir Hint dizilerine takılıyorum. İnanın şimdiden Hint kültürünü, bayramlarını, yemeklerini, müziklerini, toplum yaşantılarını öğrendim.
Çünkü bunu izleyiciye, farklı ülkelerde seyredileceğini de düşünerek çok iyi yansıtıyorlar.
Peki ya bizimkiler?
Bu kadar zengin bir kültüre sahipken maalesef dizilerde küçük sahnelere bile yerleştirilmiyor;
Osmanlı yemeklerimiz, kına gecelerimiz, asker uğurlamalarımız, gelin hamamları... Say, say bitmiyor.
Mesela sabah kahvaltısında meyve suyu içiliyor.
Klasik Türk kahvaltımız nerede?
Çocuklar hamburger kültürüne özendiriliyor.
Oysa kücük bir sahnede gözleme-ayran sahnesi fena mı olur? Hem ucuz, hem her Türk ailesinin mutfağında olan malzemeler. Düşünsenize, bir çocuğun annesinden bunu istediğini ve televizyonda gördüğü bir yemeğe hemen ulaşmanın verdiği mutluluğu? Anne ve babalar da zor durumda ve çaresiz kalmazlar.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Uğurlu tik’in uğuru 29 Mart 2024 | 9 Okunma Bir gün gitsen bile Hatıran Yeter 28 Mart 2024 | 452 Okunma 3 milyon kişi oyuncu olmak için sırada 27 Mart 2024 | 229 Okunma Anasının ak sütü gibi helal 26 Mart 2024 | 282 Okunma Tükürmek serbest 24 Mart 2024 | 159 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar