Kahkahalarım çalındı, hükümsüzdür!

Çalgı Çengi İkimiz' filmini dört gözle bekliyordum. Serinin ilk filmi komedi sinemasında adeta bir devrime sahne olmuş, bizlere Ahmet Kural ve Murat Cemcir gibi iki yeteneği tanıtmış, tanımayanları Selçuk Aydemir'in...

Çalgı Çengi İkimiz' filmini dört gözle bekliyordum. Serinin ilk filmi komedi sinemasında adeta bir devrime sahne olmuş, bizlere Ahmet Kural ve Murat Cemcir gibi iki yeteneği tanıtmış, tanımayanları Selçuk Aydemir'in müthiş kıvrak kaleminden haberdar etmişti. Üçlünün başarısı daha sonra 'Düğün Dernek' serisi ve 'İşler Güçler' dizisiyle perçinlenmişti. 'Düğün Dernek', hayatımda beni en çok güldüren filmlerden biriydi. Bu nedenle galasını kaçırdığım 'Çalgı Çengi İkimiz'in Edremit'teki sinemaya gelmesini iple çektim ve cuma sabahı ilk seansta koltuğa kuruldum.
Gelin görün ki, sizlere ballandıra ballandıra anlatmaya hazırlandığım film beni pek etkilemedi. Daha da vahimi, güldüremedi.
Aslında filmde ara sıra zekice espriler, kıvrak diyaloglar, durum komedileri yok değil. Ahmet ve Murat'ın yanı sıra Rasim Öztekin de 'Menacer' rolünde döktürüyordu. Gelin görün ki; espriler, uzun cümlelerle fazla sarılıp sarmalanmıştı. Bu durum, hem esprilerin etkisini azaltıyor, hem de tempoyu düşürüyordu. Bir de yapımcılar 'parayı bulup' filmi görsel efekte boğunca, o eski tevazu ve samimiyet kalmamış, bu seferki film fazla 'İşler Güçler' tekrarı olmuş gibi geldi bana.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Neredesiniz sahte Atatürkçüler? 23 Nisan 2024 | 245 Okunma Elin garibanı dururken... 21 Nisan 2024 | 153 Okunma Son nefesimize kadar Gazze! 20 Nisan 2024 | 51 Okunma Sapıklar çocuklarımıza göz dikti 19 Nisan 2024 | 250 Okunma Duygu’nun hayatı film olur 18 Nisan 2024 | 342 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar