2017 TV’de kemer sıkma yılı olacak

Çok şükür 2016'dan kurtulduk.Umarım, 2017 çok daha mutlu, huzurlu ve barışla yüklü bir yıl olur.Televizyon sektörü açısından geride bıraktığımız yıl, adeta Osmanlı'nın...

Çok şükür 2016'dan kurtulduk.
Umarım, 2017 çok daha mutlu, huzurlu ve barışla yüklü bir yıl olur.
Televizyon sektörü açısından geride bıraktığımız yıl, adeta Osmanlı'nın duraklama dönemine benziyordu. Şöyle ağız tadıyla izlediğiniz, her hafta gelmesini dört gözle beklediğiniz, ekran başında keyiften dört köşe olduğunuz kaç dizi ya da program vardı bilmiyorum ama ben saymaya kalktığımda bir elimin parmakları yetiyor da artıyor bile.
Çünkü deniz bitti. Prime time'ı egemenliği altına alan dizi okyanusu kurumaya yüz tuttu. Hikayeler tıkandı, kendini tekrar etmeye, birbirini kopyalamaya başladı.
Artık yıldızlar tek başlarına bir diziyi kurtarmaya yetmez oldu. Yükselen maliyetler hem yapımcıları hem kanal yönetimlerini çıkmaza soktu.
Sanırım bir oyuncuya haftalık 80-90 bin lira ödenen devirler kapandı. Tıpkı, bir dönem assolistlerin gazinoları batırdığı gibi, oyuncuların televizyon sektörünü batırma eşiğine gelindi. Peki 2017'nin televizyon falını açtığımızda, önümüze hangi kartlar seriliyor? İşte 2017'de sektörü bekleyen gelişmeler:

GÜNLÜK DİZİ YAĞMURU
Prime time'da bir kez yayınlanmak üzere bölüm başına 600- 700 bin lira ödenen diziler tarih olacak. Başta oyunculuk ücretleri olmak üzere tüm prodüksiyonlarda kısıtlamaya gidilecek.
Çünkü reklam veren artık, dizileri doyuracak rakamları telaffuz etmeyecek.
Sponsor, aslanın ağzında olacak.
Durum böyle olunca dizicilikte lale devri kapanacak.
Peki çözüm ne? Sektör, maliyetleri daha düşük günlük dizilere ve tek mekanda çekilip biten sit-com tarzı yapımlara ağırlık verecek.

İZDİVAÇA DEVAM

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kilyos “imdat” diyor 17 Nisan 2024 | 130 Okunma Dünyanın en büyük günahı 16 Nisan 2024 | 198 Okunma Abdullah Gül hakkında ilginç iddialar 14 Nisan 2024 | 3.720 Okunma “Çok yanlış yaptık, çok...” 13 Nisan 2024 | 808 Okunma Ceplere gelen seçim mesajları geri tepti 12 Nisan 2024 | 112 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar