Yeter ki sanatsız kalmayalım

Bunca vahşetin, dehşetin, ihanetin orta yerinde Cumhurbaşkanlığı Kültür Sanat Büyük Ödülleri, Ankara'nın karları arasından adeta bir kardelen gibi başını göğe uzattı.Bu yıl terör...

Bunca vahşetin, dehşetin, ihanetin orta yerinde Cumhurbaşkanlığı Kültür Sanat Büyük Ödülleri, Ankara'nın karları arasından adeta bir kardelen gibi başını göğe uzattı.
Bu yıl terör nedeniyle pek çok ödül organizasyonu, şenlik, festival iptal edilmişti. Ama Cumhurbaşkanlığı, Atatürk'ün 'Sanatsız kalmış bir milletin hayat damarlarından biri kesilmiş demektir' sözünün altını çizercesine, en 'kritik' günlerde bu ödül organizasyonunu tertiplemekte bir an bile tereddüt etmedi.
Böylece, hem kültür ve sanata verilen önem vurgulanmış oldu, hem de 'Tüm olan bitene rağmen. hayatımızı normal akışında devam ettirmeliyiz. Hele hele kültür ve sanatı asla ihmal etmemeliyiz' mesajı en yüksek notadan verildi. Geçen yıl olduğu gibi, bu son derece önemli töreni izlemek üzere, Cumhurbaşkanlığı'ndan gelen özel davete icabet ederek başkente gittim. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ni 15 Temmuz'da gazi olduktan sonra ilk ziyaret edişimdi. Tıpkı TBMM binası gibi Cumhurbaşkanlığı Külliyesi de halk nezdinde, demokrasi yolunda gazilik mertebesine erişmişti. Bu haliyle gözümde değeri bir kat daha arttı. Hem görkemi, hem zevkli dekorasyonu, hem de geleneksel Türk mimarisine uygunluğu ile bir kez daha hayranlığımı kazandı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bir gün gitsen bile Hatıran Yeter 28 Mart 2024 | 434 Okunma 3 milyon kişi oyuncu olmak için sırada 27 Mart 2024 | 229 Okunma Anasının ak sütü gibi helal 26 Mart 2024 | 282 Okunma Tükürmek serbest 24 Mart 2024 | 158 Okunma Neredesiniz babayiğit mizahçılar? 23 Mart 2024 | 51 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar