Kahramanların hikayelerini anlatın bize

Geçenlerde bu sütunlarda bir okurumun mektubuna yer vermiştim. Güneydoğu'da, Irak'ta, Suriye'de hainlere karşı olağanüstü bir mücadele veren kahraman askerlerimizin ve polislerimizin hikayelerini anlatan dizi film istiyordu. 'Kendimizi...

Geçenlerde bu sütunlarda bir okurumun mektubuna yer vermiştim. Güneydoğu'da, Irak'ta, Suriye'de hainlere karşı olağanüstü bir mücadele veren kahraman askerlerimizin ve polislerimizin hikayelerini anlatan dizi film istiyordu. 'Kendimizi avutmak için hâlâ Sakarya Fırat'ın tekrar bölümlerini izliyoruz' diye de ekliyordu.
Belli ki, yüreğimizi soğutmak için ekranda, perdede 'kahramanlık öykülerine' ihtiyacımız var. Her gün ekranlarına düşen şehit cenazesi görüntülerinden bunalan vatandaş, yüreğine azıcık su serpecek hikayelere muhtaç.
'Dağ 2' filminin gişede olağanüstü bir başarı sağlamasının gerçek sebebi de bu zaten. Oysa senaristlerin, yapımcıların, yönetmenlerin bu hikayeler için fazla bir araştırma yapmalarına da gerek yok.
Çünkü şu sıralar ülkemizin doğu ve güneydoğusu kahramanlık öyküleri ile dolup taşıyor. Diyeceğim o ki; un, şeker, yağ ve bolca 'ateş' varken, helva için kaşığı kavrayıp karıştıracak bir ele ihtiyaç duyuluyor sadece. Elin Amerikalısı, ABD tarihinin en başarısız askeri harekatlarından ikisi olan Vietnam ve Irak savaşından ne çok kahramanlık hikayesi süzdü. Adamlar, yüzlerine gözlerine bulaştırdıkları savaşları, çektikleri film ve dizilerle bize kahramanlık destanı diye yıllarca yutturdu.
Durum böyleyken; gelen bir haber, içimde azıcık umut doğurdu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bir gün gitsen bile Hatıran Yeter 28 Mart 2024 | 417 Okunma 3 milyon kişi oyuncu olmak için sırada 27 Mart 2024 | 229 Okunma Anasının ak sütü gibi helal 26 Mart 2024 | 282 Okunma Tükürmek serbest 24 Mart 2024 | 158 Okunma Neredesiniz babayiğit mizahçılar? 23 Mart 2024 | 51 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar