Hangisi daha çok zarar veriyor?

Her terör olayından sonra medyaya haber kısıtlaması getiriliyor. Bunu sansür olarak niteleyenlerden değilim. Çünkü bu yasak olmadığı zamanlarda ekranlara nasıl dehşet verici, tüyler ürpertici, sorumsuz...

Her terör olayından sonra medyaya haber kısıtlaması getiriliyor. Bunu sansür olarak niteleyenlerden değilim. Çünkü bu yasak olmadığı zamanlarda ekranlara nasıl dehşet verici, tüyler ürpertici, sorumsuz görüntüler akıtıldığını iyi bilenlerdenim.
Ne yazık ki medyamız kendi sorumluluğunu yerine getiremediği için, başına sürekli düdük çalacak, cop gösterecek bir polis diktiler.
Yayın kısıtlamasının amacı belli.
Ekran başındakilerin (özellikle de çocukların) ruh sağlığını korumak, halkı paniğe sevk edecek, infial yaratacak görüntüleri önlemek, toplumun moralini bozmaya yönelik provokasyonları bertaraf etmek, takibi yapılan suçluların istihbarat elde etmesinin önüne geçmek v.s.
Bunu gayet iyi anlıyorum. Ama anlamadığım bir şey var: Terör olayları sırasındaki haber kısıtlaması tamam da, ya sonrasındaki haberler, görüntüler? Bir annenin, babanın, şehit haberini aldıkları andaki görüntüleri neden uluorta veriliyor? Bir miniğin, bayrağa sarılı tabutun içindeki babasını arkadaşına gösterip "Baaak, bu benim babam, görüyor musun?" dediği anlar, nasıl oluyor da fütursuzca yayınlanabiliyor? Bir eşin, al bayrağa sarılı tabuta sarılarak yaktığı yürek parçalayan ağıtlarını niye bizlere dinletiyorsunuz?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Son nefesimize kadar Gazze! 20 Nisan 2024 | 30 Okunma Sapıklar çocuklarımıza göz dikti 19 Nisan 2024 | 247 Okunma Duygu’nun hayatı film olur 18 Nisan 2024 | 342 Okunma Kilyos “imdat” diyor 17 Nisan 2024 | 177 Okunma Dünyanın en büyük günahı 16 Nisan 2024 | 199 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar