Bayram

Profesör Mehmet Haberal hapisteyken, annesini ve babasını kaybetti, memlekete dünya çapında biliminsanı evlat yetiştirdiler, onu kahrolarak son gördükleri yer demir parmaklıkların arkasıydı. * Korgeneral Engin Alan...

Profesör Mehmet Haberal hapisteyken, annesini ve babasını kaybetti, memlekete dünya çapında biliminsanı evlat yetiştirdiler, onu kahrolarak son gördükleri yer demir parmaklıkların arkasıydı.

*

Korgeneral Engin Alan hapisteyken annesini, damadını, kayınvalidesini kaybetti, vatana millete hayırlı bir evlat, gurur duyulan kahraman bir damat, onur duyulan bir kayınpederken, onu gözlerine inanamayarak son gördükleri yer, kendi ordusu tarafından esir tutulduğu Silivri'ydi.

*

Öperken kokusunu içine çektiysen, özlerken burnunun direği sızlar derler… Profesör Fatih Hilmioğlu ve yarbay Mustafa Dönmez, hapisteyken oğullarını kaybettiler, henüz 21 yaşında aslan gibi delikanlıydılar. Herkesin temennisi “Allah kimseye evlat acısı göstermesin”dir. Onlar bu tarifsiz acıyı, bir babanın en çaresiz anını, beton hücrelerde yaşadılar, feryatlarını duvarlara haykırdılar.

*

Bu mesleğin en namuslu insanlarından biri olan gazeteci Doğan Yurdakul, Odatv kumpasından hapisteyken, hayat arkadaşını, eşini kaybetti, eşinin sağlık durumu ağırlaştığında son kez görebilmek, vedalaşabilmek için izin istemişti, izin vermediler, tabutunu öperek veda edebildi. Hatice Senay Sarıgöz, sahil güvenlikte sivil memurdu, askeri casusluk iftirasından tutukladılar, tam hapse tıkılırken, hayat arkadaşını, kocasını kaybetti, oğulları henüz sekiz yaşındaydı, tek başına ortada kalakaldı, babası kabirde, annesi hapisteydi.

*

Koramiral Deniz Cora hapisteyken, babasını ve ağabeyini kaybetti. Tümamiral Engin Baykal hapisteyken, annesini ve babasını kaybetti. İşçi Partisi genel başkan yardımcısı Erkan Önsel hapisteyken, ağabeyini kaybetti.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Hoşçakalın 10 Mart 2023 | 7.347 Okunma Çok muhabbet tez ayrılık 07 Mart 2023 | 7.114 Okunma Sözcü Televizyonu 21 Şubat 2023 | 3.827 Okunma Tercih, her şeydir 19 Şubat 2023 | 8.727 Okunma Üç oda bir tabut 18 Şubat 2023 | 4.036 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar