Bu memlekette hırsız olmamak ağır suç

“Çete” kurarak yolsuzluk yaptığı iftirasıyla 397 sene hapsi istenen İzmir büyükşehir belediye başkanı Aziz Kocaoğlu, beraat etti. * Çete'lesini yazayım bari. * İzmir büyükşehir belediyesinin...

“Çete” kurarak yolsuzluk yaptığı iftirasıyla 397 sene hapsi istenen İzmir büyükşehir belediye başkanı Aziz Kocaoğlu, beraat etti.

*

Çete'lesini yazayım bari.

*

İzmir büyükşehir belediyesinin en büyük harcama kalemi ne? Metro… 80 küsur müfettiş aylarca inceledi. En küçük bir suistimal bulundu mu? Bulunmadı. Suçlamalar arasında var mıydı metro? Yoktu.

*

Banliyo sistemi için bir milyar liraya yakın para harcandı. Tüneller, yeraltı istasyonları, geçitler yapıldı. İhalelerinde yamuk tespit edildi mi? Edilmedi. Suçlamalar arasında var mıydı banliyo sistemi? Yoktu.

*

Körfez trafiği için katamaran tipi hızlı vapurlar satın alındı, 115 milyon euro… Komisyon momisyon tokatlayıp, malı götürmek için gayet iyi fırsattı. Var mıydı iddianamede vapurlar? Yoktu.

*

Kadifekale civarındaki kentsel dönüşüm 300 milyon liradan fazlaya maloldu. Eşi dostu kollayıp, yandaşlara peşkeş çekmek için şahane imkandı. Var mıydı çete davasında bu kentsel dönüşüm? Yoktu.

*

AB standartlarındaki biyolojik arıtma tesislerinin başkentidir İzmir… Türkiye'deki her dört biyolojik arıtma tesisinin biri İzmir'dedir. 100 milyon lira harcandı. İhaleleri didik didik edildi. En küçük bir pürüz bulundu mu? Bulunmadı. Davada yok muydu yani? Yoktu.

*

Memleketin en önemli çevre projelerinden olan Çamur Çürütme ve Kurutma Tesisi'ne 60 küsur milyon lira ödendi. Arıtma tesislerinden çıkan çamurdan biyogaz elde ediliyor, tesis kendi enerjisini üretiyor, kurutulan çamur organik gübre olarak kullanılıyor, organik tarım verimini ikiye katlıyor, termik santrallerde kömürle harmanlanarak, ek yakıt olarak kullanılıyor. Uzay üssü gibi… Bir kuruşluk avanta tespit edildi mi? Edilmedi. Yok muydu iddianamede? Yoktu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Hoşçakalın 10 Mart 2023 | 7.346 Okunma Çok muhabbet tez ayrılık 07 Mart 2023 | 7.114 Okunma Sözcü Televizyonu 21 Şubat 2023 | 3.827 Okunma Tercih, her şeydir 19 Şubat 2023 | 8.727 Okunma Üç oda bir tabut 18 Şubat 2023 | 4.034 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar