Gerçekleri tarih değil, arşiv yazar

Darbeci Kenan Evren, darbe anayasasının referandumunda “hayır” diyenler için “terörist” diyordu. 35 sene sonra asrın liderimiz ve binali bey “hayır” diyenler için terörist diyor. * Değerli...

Darbeci Kenan Evren, darbe anayasasının referandumunda “hayır” diyenler için “terörist” diyordu. 35 sene sonra asrın liderimiz ve binali bey “hayır” diyenler için terörist diyor.

*

Değerli gençler…

*

Laikmiş gibi yaparak aslında ticanilerin önünü açan 12 Eylül darbesinin anayasa referandumu, Kasım 1982'de yapılmıştı.
“O günler”le “bugünler”i kıyaslayabilmeniz için, Kasım 1982'nin gazete arşivlerine girdim. Buyrun hep beraber okuyalım.

*

Ekonomi sayfasında “çiftçi zorda, ürünün karşılığını alamıyor” diye bir haber var mesela… Toprak Mahsulleri Ofisi genel müdürü ise, geleceğe dair müjde vermiş, “bundan böyle asla buğday ithal edilmeyeceğini” söylemiş. Nedir bugünkü durum?

*

“Kar başladı, doğuda yüzlerce köy yolu kapandı” haberi var. Bu kış nasıl o köy yolları? Açık mı?

*

“Yağma başlıyor, sahillere yapılaşma izni geliyor” haberi var. Turizm bakanlığı yetkililerimiz “külliyen yalan” demiş.

*

“1978'de başlayan Kurbağalıdere ıslah çalışmaları en geç 1983'te bitirilecek” diye haber var kardeşim… 35 sene geçti, Kurbağalıdere'nin ıslahı ne vaziyette?

*

“Devlet Bakanı Nimet Özdaş, vatandaşa kok kömürü dağıtmaya başlayacaklarını” açıklamış. Mucidi oymuş demek ki… Merak ettim, kim bu diye? Ahaliye avanta kömür dağıtalım, dua ederler, oylarını toplarız diyen arkadaş, profesörmüş, bilim ve teknolojiden sorumlu devlet bakanıymış, TÜBİTAK'ın kurucu genel sekreteriymiş iyi mi!

*

“Başbakan ithalatı azaltacağımızı” açıklamış, başbakan yardımcısı Turgut Özal da “bundan böyle Türkiye'nin borçlanmayacağını” açıklamış. İthalat azaldı mı sizce? Ya borcumuz?

*

“Siirt'te yüksek graviteli petrol bulundu” haberi var. 1982'den bahsediyoruz… O günden beri sırf benim hatırladığım 38 kere filan bulundu, hatta geçen ay gene buldular, en yüksek graviteli.

*

“Gazeteci Ali Sirmen, Barış Davası'ndan yargılanıyor” haberi var. Bugün Ali ağabeyin çalıştığı Cumhuriyet gazetesi komple hapiste!

*

“SSK'nın devletten 65 milyar lira alacağı var”mış… SSK'yı kapattılar, alacak verecek kalmadı.

*

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Hoşçakalın 10 Mart 2023 | 7.346 Okunma Çok muhabbet tez ayrılık 07 Mart 2023 | 7.114 Okunma Sözcü Televizyonu 21 Şubat 2023 | 3.827 Okunma Tercih, her şeydir 19 Şubat 2023 | 8.727 Okunma Üç oda bir tabut 18 Şubat 2023 | 4.034 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar