Yeni anayasa

Bizzat asrın liderimiz “çobanlığın felsefesini anlamayan, insan yönetemez” dediğine göre, felsefi açıdan izah edeyim bari. * Komünizmde iki ineğiniz varsa, devlet ikisini de alır, size süt verir. * Faşizmde...

Bizzat asrın liderimiz “çobanlığın felsefesini anlamayan, insan yönetemez” dediğine göre, felsefi açıdan izah edeyim bari.

*

Komünizmde iki ineğiniz varsa, devlet ikisini de alır, size süt verir.

*

Faşizmde iki ineğiniz varsa, devlet ikisini de alır, size süt satar.

*

Sosyalizmde iki ineğiniz varsa, birini komşuya verirsiniz.

*

Feodalizmde iki ineğiniz varsa, ağa ikisine de el koyar, kendinize ait inekleri ağa için sağıp, güğümü siz yıkarsınız.

*

Kapitalizmde iki ineğiniz varsa, birini satıp boğa alırsınız, öbürünü mora boyayıp, sütünden çikolata yaparsınız, geliriyle buzağı alırsınız.

*

Vahşi kapitalizmde iki ineğiniz varsa, birini satıp borsadan boğa hissesi alırsınız, öbüründen dört ineklik süt istersiniz, su karıştırıp altı ineklik süt kadar satarsınız.

*

Liberalizmde iki ineğiniz varsa, ineklerinizin özgürlüğüne saygı duyun, bırakınız sağsınlar, bırakınız kessinler.

*

Demokraside iki ineğiniz varsa, sütü kimin sağacağına, kimin ne kadar içeceğine komşular karar verir, çayıra salmazsanız inekleriniz greve gider.

*

Teokraside iki ineğiniz varsa, devlet ikisini de alır, siz süt duasına çıkarsınız, devlet kapınıza bir bardak süt bırakır, devlete dua edersiniz.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Hoşçakalın 10 Mart 2023 | 7.346 Okunma Çok muhabbet tez ayrılık 07 Mart 2023 | 7.114 Okunma Sözcü Televizyonu 21 Şubat 2023 | 3.827 Okunma Tercih, her şeydir 19 Şubat 2023 | 8.727 Okunma Üç oda bir tabut 18 Şubat 2023 | 4.034 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar