Seferberlik

Seferberlik Tetkik Kurulu'nu kapatan kim?Asrın liderimiz.Peki şimdi, seferberlik ilan eden kim?Gene asrın liderimiz!*Makarayı az geri saralım…*2009 senesinin aralık ayı bitiyordu, yılbaşına gün sayıyorduk… Fetocu polisler...

Seferberlik Tetkik Kurulu'nu kapatan kim?
Asrın liderimiz.
Peki şimdi, seferberlik ilan eden kim?
Gene asrın liderimiz!
*
Makarayı az geri saralım…
*
2009 senesinin aralık ayı bitiyordu, yılbaşına gün sayıyorduk… Fetocu polisler Çukurambar'da bir otomobili durdurdu, sivil kıyafetli iki subayı gözaltına aldı. Biri albay, biri binbaşıydı. “Bülent Arınç'a suikast” manşetleri patladı. Suikastçı diye yakalanan subaylar Seferberlik Tetkik Kurulu Başkanlığı'nda görevliydi. Bugün fetoculuktan aranan ve yurtdışına kaçan hakim, araştırma yapacağım ayağıyla Seferberlik Tetkik Kurulu'nun “kozmik oda”sına girdi.
*
Evinin önündeki suikastten kılpayı kurtuldu denilen Bülent Arınç, Ankara'da bile değildi, o sırada Manisa'daydı!
*
Bu ucuz müsamereye rağmen… Asrın liderimiz “tarihi süreç yaşadığımızı, çok vahim bir olayla karşı karşıya” olduğumuzu belirtiyor, “aziz milletimiz oynanan oyunu görüyor” diyordu.
*
Şak… “Kozmik odayı inceleyen hakime suikast yapacaklardı” dediler, askeri plakalı iki otomobili durdurdular, yedi askeri gözaltına aldılar. Heyecan fırtınası esti… “Kozmik takibe suçüstü, bu defa kaçamadılar, mühimmatla yakalandılar, dinleme cihazları var” manşetleri atıldı. Yandaş televizyonlarda “hakimin saniyelerle kurtulduğu” anlatıldı.
*
Utanmazlığın daniskasıydı. Çünkü… Suikastçı diye gözaltına alınan askerler, lojmanlarda görevli olan aşçı, marangoz ve elektrikçiydi. Bagajda “mühimmat” olarak sebze-meyve bulunmuştu! Dinleme cihazı diye gazetelere fotoğrafını bastılar, mutfak robotuydu!
*
Aşçı uzman çavuş, deniz kuvvetleri komutanı'nın aşçısıydı. Yarbay Ali Tatar gibi donanmanın seçkin subaylarını “komutana suikast yapacak” diye hapse tıkıyorlar, aynı komutanın aşçısını “hakime suikast yapacak” diye yakalıyorlardı!
*
Nasıl olsa hiç kimse çıkıp “kardeşim bu ne şapşal örgüt, subaylar hakimi vursa, aşçılar komutanı zehirlese daha pratik olmaz mı?” diye sormuyordu!
*
“Gözetleme yaptığı” söylenen bir başka uzman çavuşun ise, gözü bozuktu iyi mi… Raporluydu, göz doktoruna gidiyordu.
*
Hakime suikast işi komediye dönüşünce, şak, hakime kargoyla faili meçhul zarf geldi, zarfın içinden tehdit mektubuyla, sekiz adet kalaşnikof mermisi çıktı. Ekstra ucuz müsamereydi… “Bakın gördünüz mü, aşçı dediler ama, hakimi kurşunla tehdit ediyorlar” manşetleri atıldı. Kozmik hakimin zehirlenme ihtimali olduğu, bu nedenle evinden sefertasıyla yemek getirdiği bile yazıldı.
*
Hemen peşinden… “Bülent Arınç'a suikast yapacaktı” denilen albayın, sorgulama sırasında bir kağıt parçasını yutmaya çalıştığı, bu kağıtta Arınç'ın oturduğu apartmanın isminin yazdığı haberleri patladı.
*
Düşünebiliyor musunuz… Adam bordo bereli albay, üç lisan biliyor, sayısız defa yurtdışında gizli operasyona katılmış, gel gör ki, Ankara'daki apartmanın ismini aklında tutamamış, kağıda yazmış, sora sora adres arıyor! Sayın ahalimizi bu saçmalığa inandırdılar.
*

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Hoşçakalın 10 Mart 2023 | 7.335 Okunma Çok muhabbet tez ayrılık 07 Mart 2023 | 7.105 Okunma Sözcü Televizyonu 21 Şubat 2023 | 3.825 Okunma Tercih, her şeydir 19 Şubat 2023 | 8.720 Okunma Üç oda bir tabut 18 Şubat 2023 | 4.025 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar