Dibeklihan

Bol yıldızlı lacivert gökyüzü.Tenimizi okşayan ılık rüzgar.Yapraklarının altında oturduğum pırnarın hışırtısını hissediyorum.Tipik bi Ege gecesi.Gülsin Onay dinliyorum. * Bir...

Bol yıldızlı lacivert gökyüzü.
Tenimizi okşayan ılık rüzgar.
Yapraklarının altında oturduğum pırnarın hışırtısını hissediyorum.
Tipik bi Ege gecesi.
Gülsin Onay dinliyorum.

*

Bir başka sihirli gece… Orhan Kemal Meydanı'ndan taş duvarlar arasından, taş basamaklarla Yıldız Kenter Galerisi'ne iniyorum, Profesör Süleyman Saim Tekcan'ın özgün baskı resim sergisini geziyorum, tablolardan oluşan düşler sokağında Mine Arasan'ın yağlıboyalarını, Asuman Saltuk'un suluboyalarını dolaşıyorum, sonra yine pırnarın altına kuruluyorum, bu defa Ataol Behramoğlu şiir okuyor… Yitik bir ezgisin sadece, tüketilmiş ve düşmüş gözden / düşlerinde bir çocuk hıçkırır, gece camlara sürtünürken / çünkü hiçbir kelebek tek başına yaşamaz sevdasını / severken, hiçbir böcek, hiçbir kuş yalnız değildir / ölümdür yaşanan tek başına, aşk, iki kişiliktir.

*

Bir başka şahane gece… Taş kemerler altından Dibek Galerisi'ne tırmanıyorum, Profesör Erdinç Bakla'nın Anadolu İdolleri sergisindeyim, değerli ustanın elleriyle can verdiği seramik heykeller sanki gözleriyle takip edercesine bana bakıyor, Hitit'le Truva'yla Çatalhöyük'le Kapadokya'yla yüz yüzeyim, bir sandalye çekip, bütün gün burada oturmak istiyorum. Ve, ayrılıyorum yanlarından daha şimdiden özleyerek, tekrar iniyorum pırnarımın altına… Turgut Özakman'dan sonra bu topraklara Allah'ın lütfu olan Sinan Meydan'ı dinliyorum. Mustafa Kemal'in Samsun'a gitmek üzere Bandırma vapuruna binmeden önceki altı ayını anlatıyor. 19 Mayıs'tan önceki altı ay… Ders desen, ders gibi, macera filmi desen, macera filmi gibi, öylesine harika anlatıyor ki, gözümüzün önünde canlanıyor.

*

Bir başka unutulmaz gece… Profesör Cuma Ocaklı'nın Aydemir Atalay'ın Sibel Yıldırım'ın resimleri arasında kendimi kaybediyorum. Rıfat Koçak'ın Nilgün Cebeci'nin heykelleri olacak yakında burada, Şinasi Bozatlı'nın Çetin Davran'ın resimleri olacak, Kaya Kadınlar fotoğraf sergisi olacak, Kaf Dağı'nın Kuleleri belgeseli yayınlanacak, şimdiden heyecanlanıyorum, görmek için sabırsızlanıyorum. Ve elbette, gene gelip pırnarımın altına oturuyorum, bu defa, varlığıyla onur duyduğumuz İlker Başbuğ'u dinliyorum. Atatürk'ün okuduğu kitapları, yazdığı kitapları, Atatürk'ün kitap aşkını anlatıyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Hoşçakalın 10 Mart 2023 | 7.346 Okunma Çok muhabbet tez ayrılık 07 Mart 2023 | 7.114 Okunma Sözcü Televizyonu 21 Şubat 2023 | 3.827 Okunma Tercih, her şeydir 19 Şubat 2023 | 8.727 Okunma Üç oda bir tabut 18 Şubat 2023 | 4.034 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar