İnsan hayatının değeri

Dünya saygı duruşu yaptı.Bunlar konfeti yağdırdı.*Deniyor ki…İnsan hayatının değeri yok mu?*Var.*Diyarbakır'da mesela, sekiz yaşındaki çocuğa otobüs çarptı, hayatını kaybetti, ailesi...

Dünya saygı duruşu yaptı.
Bunlar konfeti yağdırdı.
*
Deniyor ki…
İnsan hayatının değeri yok mu?
*
Var.
*
Diyarbakır'da mesela, sekiz yaşındaki çocuğa otobüs çarptı, hayatını kaybetti, ailesi tazminat davası açtı, bilirkişi ne rapor verdi biliyor musunuz? “Ailenin tazminat istemeye hakkı yok, çocuğu büyütmek için yapılacak masraftan kurtuldular” dedi!
*
Bilirkişinin akıllara ziyan hesabı şuydu: “Yörenin ve ailenin sosyal konumu gereği, çocuk üniversite okuyamayacak, 18 yaşından sonra çalışmaya başlayacak, ömrü 55 sene 10 ay 3 gün olacak, askerden dönüp iki sene sonra evlenecek, ailesi çocuğa toplam 56 bin lira masraf yapacak, çocuk evlenene kadar çalışıp, ailesine 18 bin lira destek olacak, sekiz yaşına kadar yapılan masrafı düştüğümüzde, çocuğun ölmesinden dolayı, ailesi 42 bin lira masraftan kurtulacak.”
*
Sayın hukukumuza göre, çocuğun ölmesiyle aile kâra geçmişti yani!
*
Uysal Doğan isimli vatandaşımız, Muş'ta askerlik yaparken, şüpheli şekilde hayatını kaybetti. Öldürüldü mü, intihar mı, tespit edilemedi. Sonra ne oldu biliyor musunuz? Uysal'ın ailesine resmi evrak gönderip, Uysal'ın ölümünde kullanılan G3 mermisinin parasını istediler! O merminin fiyatı 1 lira 11 kuruştu, devletimizin hazinesi 1 lira 11 kuruş zarar etmesin diye, ailenin ödemesi gerekiyordu.
*
Veli Saçılık isimli vatandaşımız, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde izinsiz bildiri dağıttığı için gözaltına alındı. Bildiride “devlete ve erkeğe köle olmayın” yazıyordu. Tutuklandı, hapse tıkıldı. Hapishanede isyan çıktı. Sayın devletimiz isyanı bastırmak için hapishanenin duvarını dozerle yıktı. Veli duvarın hemen arkasındaydı, dozerin kepçe darbesiyle sağ kolu koptu. Koparılan kolu için tazminat davası açtı. Ne karar verildi dersiniz… Veli suçlu bulundu, kolunun kendi kusuruyla koptuğuna hükmedildi, üstüne, duvarın parası istendi!

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Hoşçakalın 10 Mart 2023 | 7.345 Okunma Çok muhabbet tez ayrılık 07 Mart 2023 | 7.112 Okunma Sözcü Televizyonu 21 Şubat 2023 | 3.827 Okunma Tercih, her şeydir 19 Şubat 2023 | 8.726 Okunma Üç oda bir tabut 18 Şubat 2023 | 4.033 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar