Dünyanın en büyük ailesine yürekten teşekkür ederim

Kıt kanaat imkanlarla okumaya çalışan bir üniversite öğrencisi, kolundaki saati çıkarıp, sıradan bir ilaç kutusuna sarıp, “dünyaları gönderebilmek isterdim ama, sahip olduğum sadece bu” notunu...

Kıt kanaat imkanlarla okumaya çalışan bir üniversite öğrencisi, kolundaki saati çıkarıp, sıradan bir ilaç kutusuna sarıp, “dünyaları gönderebilmek isterdim ama, sahip olduğum sadece bu” notunu iliştirerek, Furkan'a gönderiyorsa… Bu ülkede umut vardır kardeşim.
*
Şu anda bu satırları Tokyo'da okuyan yurttaşımızın tee Japonya'dan gönderdiği bisikletlere, şu anda, Soma'nın köylerinde yaşayan, hiç tanımadığı, isimlerini bile bilmediği yetimler biniyorsa… Kendimizi en yalnız hissettiğimiz anda, hiç olmadığı kadar kalabalığız demektir.
*
Yaşamın adeta pamuk ipliğine bağlı olduğu, ölümün kol gezdiği Şırnak'tan, cennetteki babasına mektup yazan Betül'e oyuncak bebek geliyorsa… Ağıtlar coğrafyası, birbirine moral olmaya çalışıyorsa… Bu ülkede herkesin bir kez daha düşünmesi gerekir.
*
(81 şehrimizden, ABD'den İngiltere'ye, Avustralya'dan Norveç'e 34 ülkeden, binlerce koli geldi, kargo şirketlerinin panelvanlarına sığmadı, kamyonlarla taşındı. Hediyeler arasında keman da vardı, elektrikli otomobil de vardı. Saat ve bisiklet sayısını şöyle izah edeyim, Soma'ya fazlasıyla yetti arttı, Soma'nın köylerine dağıtıldı. Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi, Furkan'a madalya gönderdi. Ankara Gazeteciler Cemiyeti, badmington takımları gönderdi. İsim isim bu köşeye sığdırabilmem imkansız ama, tek örnek vereyim, varlığıyla onur duyduğumuz sanatçımız Altan Erkekli, sünnet çocuklarına altın gönderdi. Binlerce kitap geldi. Her hediye küçük bir mektupla birlikte geldi, Furkan'ın amcaları, misafirler okusun diye bu mektupları evin duvarlarına astı, “İstanbul'da ablanız var, Antalya'da eviniz var, Eskişehir'de teyzeniz var, Trabzon'da ağabeyiniz var” diyen mektuplar… Kelimenin tam manasıyla “insanlık sergisi” açılmış oldu. Türk Chopper ve Goldwing motosiklet kulüplerimiz sağanak yağmura ve doluya rağmen, İstanbul'dan Ankara'dan İzmir'den akın akın gelip, tüm çocukları demir at'larıyla gezdirdiler. Üniversite öğrencilerinden oluşan Gönüllü Palyaçolar Grubu İzmir'den geldi. Hepimiz için çok büyük sürpriz oldu, Kübalı ve Ganalı akrobasi grupları geldi iyi mi… Sunu Event şirketi Bodrum'dan getirdi, çocuklar sevinçten çıldırdı.)

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Hoşçakalın 10 Mart 2023 | 7.335 Okunma Çok muhabbet tez ayrılık 07 Mart 2023 | 7.105 Okunma Sözcü Televizyonu 21 Şubat 2023 | 3.825 Okunma Tercih, her şeydir 19 Şubat 2023 | 8.720 Okunma Üç oda bir tabut 18 Şubat 2023 | 4.025 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar