Şehit polis

Yokmuş gibi davranıyoruz, sanki bizim ülkemizde yaşanmıyormuş gibi görmezden geliyoruz ama, terör canımızı yakmaya devam ediyor. Aslan gibi delikanlılar, pırıl pırıl vatan evlatları şehit oluyor, geride...

Yokmuş gibi davranıyoruz, sanki bizim ülkemizde yaşanmıyormuş gibi görmezden geliyoruz ama, terör canımızı yakmaya devam ediyor. Aslan gibi delikanlılar, pırıl pırıl vatan evlatları şehit oluyor, geride dünyası başına yıkılan çaresiz eşler, boynu bükük evlatlar kalıyor.

*

Yazmayayım, boşuna kahretmeyeyim sizi diyorum ama… 20 senedir tanıyordum. 10 senedir İstanbul emniyet müdürlüğünde görev yapıyordu. Gözünü budaktan sakınmazdı, arkadaşları için canını hiçe sayardı, gerçek bir kahramandı. Basına pek yansımadı ama, canlı bombayı tek başına etkisiz hale getirdiği için terfi almıştı.

*

50 yaşındaydı. Bolu’da bir memur çocuğu olarak dünyaya gelmişti. Hayatını suçlularla, terörle mücadeleye adamıştı. Polislik mesleğinin atmosferi gereği, asabiydi. Çabuk parlardı. Tanımayanlar aksi biri olduğunu düşünürdü. Halbuki pamuk şeker gibi adamdı. Eşine aşıktı. İkisi kız, beş çocuk babasıydı. Evlatlarına çok düşkündü. Dar gelirli, mütevazı ama, sıcacık bir yuvası vardı, kahkahaları eksik olmazdı.

*

Kahpece vurdular maalesef.

*

Arka Sokaklar’da.

*

Başkomiser Hüsnü Çoban o.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Hoşçakalın 10 Mart 2023 | 7.345 Okunma Çok muhabbet tez ayrılık 07 Mart 2023 | 7.112 Okunma Sözcü Televizyonu 21 Şubat 2023 | 3.827 Okunma Tercih, her şeydir 19 Şubat 2023 | 8.726 Okunma Üç oda bir tabut 18 Şubat 2023 | 4.033 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar