Türk tipi anayasa

Asrın liderimiz “Türk tipi anayasa” yapmamızı istedi. * Halkı din ve ırk farkı gözeterek, kin ve düşmanlığa açıkça tahrik etmek suçundan hapis yatan ve siyaset yasağı konulan...

Asrın liderimiz “Türk tipi anayasa” yapmamızı istedi.

*

Halkı din ve ırk farkı gözeterek, kin ve düşmanlığa açıkça tahrik etmek suçundan hapis yatan ve siyaset yasağı konulan kişi, mevcut anayasaya göre cumhurbaşkanı olabiliyor mu? Olabiliyor.

*

Anayasa Mahkemesi tarafından laiklik karşıtı eylemlerin odağı ilan edilen ve hazine yardımı kesilen anayasaya aykırı parti, mevcut anayasaya göre memleketi yönetebiliyor mu? Yönetebiliyor.

*

Anayasa mahkemesi tarafından bölücülük suçlamasıyla bir defa, iki defa, üç defa, dört defa kapatılan anayasaya aykırı parti, aynı kadrolarla başka tabelalarla tekrar tekrar açılıp, mevcut anayasaya göre hâlâ meclise girebiliyor mu? Girebiliyor.

*

Mevcut anayasadaki Türk milleti ifadesini kabul etmiyorum diyerek, mecliste yemin etmeyen milletvekili, mevcut anayasaya göre mecliste milletvekili olmaya devam edebiliyor mu? Edebiliyor.

*

Atatürk ilkeleri üzerine şeref ve namus yemini edip, Atatürk ilkelerini anayasadan çıkarmak lazım diyen milletvekili var mı? Var.

*

Anayasaya sadakat üzerine namusu ve şerefi üzerine yemin edip, anayasanın değiştirilmez maddeleri değiştirilsin diyen var mı? Var.

*

Nitelikli dolandırıcılık, kalpazanlık, rüşvet, ihaleye fesat karıştırma, evrakta sahtecilik, zimmet, kaçakçılık gibi suçlardan yargılanması gerekenler, mevcut anayasaya göre dokunulmaz mı? Dokunulmaz.

*

Alenen hırsızlıkla suçlananlar, yargılanmayı boşver, kendi kendilerine, kendileri hakkında af yasası çıkarabiliyor mu? Çıkarabiliyor.

*

Asrın liderimiz “gitmeyeceksiniz” derse… Mevcut anayasaya göre özgür iradelerini kullanmaları gereken iktidar milletvekilleri, işemeye bile gidebilir mi? Gidemez.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Hoşçakalın 10 Mart 2023 | 7.335 Okunma Çok muhabbet tez ayrılık 07 Mart 2023 | 7.105 Okunma Sözcü Televizyonu 21 Şubat 2023 | 3.825 Okunma Tercih, her şeydir 19 Şubat 2023 | 8.720 Okunma Üç oda bir tabut 18 Şubat 2023 | 4.025 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar