Z’analar ağlamasın

Ortalama zekaya sahip her Türk vatandaşının kendisine şu makul soruyu sorması lazım… Leyla Zana, bu yemin şovunu neden 7 Haziran seçiminden sonra yapmadı da, 1 Kasım seçiminden sonra yaptı? * 7 Haziran’da da...

Ortalama zekaya sahip her Türk vatandaşının kendisine şu makul soruyu sorması lazım… Leyla Zana, bu yemin şovunu neden 7 Haziran seçiminden sonra yapmadı da, 1 Kasım seçiminden sonra yaptı?

*

7 Haziran’da da milletvekili seçilmişti. Neden o yemin töreninde Tayyip Erdoğan’a bakarak Kürtçe mesaj vermedi? Neden o yemin töreninde “Türkiye milleti” demedi de… Şimdi dedi?

*

Çünkü.

*

Bir…
New York, Londra finans çevrelerine kulak kabartan herkes gayet iyi biliyordu ki, uluslararası sermaye“HDP’nin barajı geçtiği, AKP’nin tek başına iktidarda kaldığı bir Türkiye” istiyordu. 7 Haziran’da bunun bir ayağı gerçekleşti, bir ayağı eksik kaldı. Seçimin tekrar edileceği daha 7 Haziran gecesi belliydi. Dolayısıyla, en başta Leyla Zana, HDP milletvekilleri yemin töreninde hiç toz kaldırmadı.

*

İki…
HEP, DEP, HADEP, DEHAP, DTP, BDP, HDP çizgisi, tarihinin gelmiş geçmiş en büyük tavizlerini AKP iktidarında kopardı. Bu somut gerçek, Selahattin Demirtaş’ın türküleriyle unutturuldu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Hoşçakalın 10 Mart 2023 | 7.335 Okunma Çok muhabbet tez ayrılık 07 Mart 2023 | 7.105 Okunma Sözcü Televizyonu 21 Şubat 2023 | 3.825 Okunma Tercih, her şeydir 19 Şubat 2023 | 8.720 Okunma Üç oda bir tabut 18 Şubat 2023 | 4.025 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar