Oxi

Yunan milli bankası, parayı bastırıp Türk bankasını satın almış, yüce Türk basını da manşetlerden havayi fişekler fırlatmıştı.Yunanlar baktı ki, yüce Türk basını hakikaten...

Yunan milli bankası, parayı bastırıp Türk bankasını satın almış, yüce Türk basını da manşetlerden havayi fişekler fırlatmıştı.
Yunanlar baktı ki, yüce Türk basını hakikaten birinci sınıf yalaka… Topladılar hepsini, Atina’ya götürdüler.
Uçak paralarını ödediler, otel paralarını ödediler, yemek paralarını ödediler, iki gün ağırladılar, minibar paralarını bile ödediler.
(Astir Palace’ta kaldılar. İlk bakışta “hastir” gibi duruyor ama, değil, yıldız demek… Ki, basınımızın yıldızlarına da böyle otel yakışırdı zaten.)
Önce kokteyl mokteyl verdiler, sonra bindirdiler otomobillere, Türk bankasını satın alan Yunan bankasının merkez binasına götürdüler.
Yunan milli bankasının yönetim kurulu başkanı “fincanı taştan oyarlar, parayı verenler düdüğü çalarlar” içerikli bi konuşma yaptı.
Bizimkiler pek beğendi. Önce bu lafları yediler, sonra yemekte servis edilen balığı yediler. Üstüne dondurma geldi, onu da yediler.
“Artık doyduysanız, size binayı gezdirelim” dediler. Kaldırdılar hepsini masadan, koridorları gezdirmeye başladılar.

*

Duvarlarda tablolar vardı.
Hep aynı konu resmedilmişti.
Barbar Türk askeri, zavallı Yunan halkını katlediyor, kadınları çocukları kılıçtan geçiriyor… Kahraman Yunan askeri de, vahşi Türk askerini postalıyla eziyor, yere yatırıp kafasına basıyordu!
Duvarlar bunlarla kaplıydı.
Hakaretin daniskasıydı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Hoşçakalın 10 Mart 2023 | 7.335 Okunma Çok muhabbet tez ayrılık 07 Mart 2023 | 7.105 Okunma Sözcü Televizyonu 21 Şubat 2023 | 3.825 Okunma Tercih, her şeydir 19 Şubat 2023 | 8.720 Okunma Üç oda bir tabut 18 Şubat 2023 | 4.025 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar