Dönülmez akşamın ufkundayız

Rakı gibidir Türkiye… İlk gördüğünde, şişedeki gibi berraktır. Su ilave ettiğinde sisli-puslu hale gelir. Şeffaflığını kaybeder. Dışardan bakınca içini göremezsin. Anlayabilmen...

Rakı gibidir Türkiye… İlk gördüğünde, şişedeki gibi berraktır. Su ilave ettiğinde sisli-puslu hale gelir. Şeffaflığını kaybeder. Dışardan bakınca içini göremezsin. Anlayabilmen için, hissetmen, içine girmen lazım. Türkiye hakkındaki gerçekler, ancak bu yolla anlaşılabilir.

*

Rakı, Türkiye’nin anahtarıdır.

*

Bazı tarih kitapları, Mustafa Kemal Atatürk’ün rakıya aşırı düşkün olduğunu, bu nedenle öldüğünü yazar. Doğru değildir. Atatürk, aşırı dozda Türkiye’den ölmüştür. Türkiye Cumhuriyeti’ne olan ilgisi öyle şiddetli, öyle güçlüydü ki, sonunda kendini yiyip bitirdi.

*

Meyhane, Türk mutfağının tapınağıdır. Türkiye’nin kendisi gibi, inanılmaz fırsatlar sunar. Sen söylemeden, önüne mezeler gelir. Aklından bile geçmeyen fikirler, seçenek olarak önüne serilir.

*

Meyhane, Türkiye’nin aynasıdır, ülkeyi yansıtır. Meyhaneden çıkan her Türk’ün aklında Türkiye’ye dair bir türlü karar veremediği iki duygu vardır. Ya, dünyanın geleceğini şekillendirecek bir ülke olduğunu düşünür, ya da, ülkenin geleceğinden ümitsizdir. Ama neticede, hep Türkiye’ye kafa yorar.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Hoşçakalın 10 Mart 2023 | 7.346 Okunma Çok muhabbet tez ayrılık 07 Mart 2023 | 7.114 Okunma Sözcü Televizyonu 21 Şubat 2023 | 3.827 Okunma Tercih, her şeydir 19 Şubat 2023 | 8.727 Okunma Üç oda bir tabut 18 Şubat 2023 | 4.034 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar