15 Temmuz İddianamelerinden öğrendiklerimiz -10-

15 Temmuz darbe girişimin merkezi Akıncı Üssü 141. Filo’da askerlik yapan er Yusuf Ören darbeden önce ilginç bir olay yaşadı. Aylar önce kendisine 12 Eylül darbesinden bahsedip “Hava Kuvvetleri olmazsa darbeler...

15 Temmuz darbe girişimin merkezi Akıncı Üssü 141. Filo’da askerlik yapan er Yusuf Ören darbeden önce ilginç bir olay yaşadı. Aylar önce kendisine 12 Eylül darbesinden bahsedip “Hava Kuvvetleri olmazsa darbeler başarısız olur” diyen 141. Filo’daki İstihbarat Subaylarından üsteğmen Gürcan Coşkun darbeden birkaç gün önce kendisine bir emir verdi:
“15/07/2016 tarihinden birkaç gün kadar önce 141. filoda bulunan İstihbarat Bölümündeki haritaları yakması için emir verdi, birlikte haritaları yaktık ve haritaları yakarken bana ‘bu ülkede Fetullahçı yapılanma var, en güçlü onlar devletin her yerinde onlar var, gizli bir yapı, bunu kimse bilmiyor, zaten darbe olmasını ister misin’ diye sordu…”
10 Temmuz günü Hava Kuvvetleri Müşterek Hava Harekât Merkezi’ndeki (MUHAYM) Komutanı Tuğgeneral Gölhan Şahin Sönmezateş, Hava Kuvvetleri’nin Google Earth programı olan Coğrafi Analiz Sistemi programından hedef olarak belirlediği yerlerin haritasının A3 renkli çıkışlarının alınması emrini verdi.
Aynı gün Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ailesi ile birlikte Marmaris’te kalacakları otele yerleştiler. Kaldıkları yer birbirine yakın birkaç otelden oluşan kompleksin içindeki bir villaydı ve Cumhurbaşkanı’nın burada olduğu bilinmiyordu.
12 Temmuz günü Diyarbakır 8. Ana Jet Üssü Komutanı Tuğgeneral Deniz Kartepe, Yüzbaşı Pilot Ceyhan Karabulut, Yarbay Ahmet Özdemir (Darbe gecesi Diyarbakır’dan kalkıp Ankara’da bomba atan iki pilot) ile birlikte aylık planlamada olmayan iki F-16’yla Dalaman’a uçtu. Darbenin ardından bakılan hava haritasında iki F-16’nın Cumhurbaşkanı’nın Marmaris’te kalacağı otel istikametine doğru gidip geri döndükleri, otel ve çevresini fotoğrafladıkları tespit edildi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kayyım şampiyonluğa da mı karşı? 22 Nisan 2024 | 599 Okunma Benzemiyor mu? 20 Nisan 2024 | 1.042 Okunma Barcelona mı İstanbul mu daha pahallı? 17 Nisan 2024 | 695 Okunma Bu tekinsiz dünyada ülkeyi kim koruyabilir? 15 Nisan 2024 | 912 Okunma Bana kimle bayramlaştığını söyle... 10 Nisan 2024 | 180 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar