Kaçakçılık ve organize haberler dairesi...

4-5 Eylül 2014 tarihlerinde Galler’de toplanan NATO  zirvesinde liderlerin gündemi IŞİD’e karşı kurulacak koalisyondu.Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katıldığı zirvede Türkiye, Suriye’de...

4-5 Eylül 2014 tarihlerinde Galler’de toplanan NATO  zirvesinde liderlerin gündemi IŞİD’e karşı kurulacak koalisyondu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katıldığı zirvede Türkiye, Suriye’de çözüm için sadece IŞİD’e değil,  Esad’a karşı da operasyon yapılmasını ve mutlaka güvenlikli bölge kurulmasını, muhaliflerin silahlandırılmasını savunuyor, müttefiklerini bu konuda iknaya çalışıyordu.

Ama ABD’yle Türkiye arasında derin uçurumlar ortaya çıkmıştı. ABD, IŞİD operasyonu için bölgedeki en büyük üslerinden biri olan İncirlik’i kullanmak istiyordu ama Türkiye ancak şartları kabul edilirse buna yanaşacağını söylüyordu.

Bir hafta sonra 11 Eylül 2014 günü ABD Dışişleri Bakanı John Kerry Cidde’de Suudi Arabistan, Türkiye, Bahreyn, Mısır, Irak, Ürdün, Kuveyt, Lübnan, Umman, Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri Dışişleri Bakanları’yla bir araya geldi.

Gündem yine IŞİD’e karşı askerî koalisyondu. Türkiye yine önerilerini ve çekincelerini masaya getirdi. Zirvenin sonunda yayınlanan IŞİD’le mücadele bildirisini tek bir ülke imzalamadı; Türkiye.
12 Eylül 2014 günü ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ikna için Ankara’ya gelmişti. Cumhurbaşkanı ve Başbakan’la hararetli toplantılar yaptı. Teknik kurullar toplandı, yine anlaşma çıkmadı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Benzemiyor mu? 20 Nisan 2024 | 629 Okunma Barcelona mı İstanbul mu daha pahallı? 17 Nisan 2024 | 692 Okunma Bu tekinsiz dünyada ülkeyi kim koruyabilir? 15 Nisan 2024 | 911 Okunma Bana kimle bayramlaştığını söyle... 10 Nisan 2024 | 177 Okunma Merhaba ey post-Kemalist CHP 08 Nisan 2024 | 1.010 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar