Nesin: Bu işin sonu felaket!

2 Temmuz 1993 yılı. Sivas’ta yaşanan Madımak katliamı unutulabilir mi? Hastalıklı, özgürlükten, insanlıktan, demokrasiden nasibini almamış insanları esir alan ilkel kolektif aklın devreye girmesiyle yaşanan...

2 Temmuz 1993 yılı. Sivas’ta yaşanan Madımak katliamı unutulabilir mi? Hastalıklı, özgürlükten, insanlıktan, demokrasiden nasibini almamış insanları esir alan ilkel kolektif aklın devreye girmesiyle yaşanan katliamın 22 yıldönümü. 

Yeni seçimler olacak. Yeni siyasi liderlerimiz olacak. Bizler göç edeceğiz. Kimse hatırlamayacak. Ama Sivas’ta yaşanan katliam unutulmayacak. Hep kanayan yara olarak kalacak. Bağnazlığın, farklı fikirlere hoşgörüsüzlüğün örneği olarak kuşaklar boyunca konuşulacak. Aydınlık ve özgür bir gelecek arayanlar, konuyu her zaman canlı tutacak. 

Müslüman dünyasında tepki çeken “Şeytan Ayetleri” kitabını çeviren Aziz Nesin, eleştirilerin odağındaydı. Bu olay Madımak katliamına vesile yapılmıştı. Katliamdan birkaç gün önce BBC Türkçe Radyo, Aziz Nesin’e tepkileri sormuştu. O açıklamayı dinledim. Kısa bir özetini aktarayım:

“Bu kitap önemli bir olay değil. Konu Türkiye’nin girdiği bir bağnazlık ve köktenciliktir. Ve Türkiye bu akıma doğru koşar adım gidiyor. Türkiye açık bir şekilde İslamcı bir devlet haline geliyor. İslamcılık da kendi içinde Sünnilik ve Alevilik diye ikiye ayrılmış durumda. Bu kitaba özellikle tepki gösterilmesinin nedeni İran’dır. Orası işaret verdi. Ayrıca bir kitabın İslam karşıtı olması, yayınlanmamasına neden değil. Uygar her ülkede bu kitap yayınlanır. Bu kitabı beğendiğim için yayınlamıyorum. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Trump, 23 milyon insanı kovabilir mi? 14 Aralık 2016 | 302 Okunma Adam iyiyse, katil olmasının önemi yok! 31 Ekim 2016 | 255 Okunma Ekonomi başkanlıkla zıplar mı? Kim anlatacak? 27 Ekim 2016 | 267 Okunma Yok oluş içindeyiz 25 Ekim 2016 | 351 Okunma Petrole rağmen huzur bulamayanlar 18 Ekim 2016 | 200 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar