Karizma ve Asabiye arasında AK Parti

Değişmeye ve değiştirmeye cesaret etmek, ama sadece zevahiri değil, gerçekten değişmesi gerekeni... Çarpık düzenin payandalarını, esaslarını, gerçek yapısını… Bu, gerçekten...

Değişmeye ve değiştirmeye cesaret etmek, ama sadece zevahiri değil, gerçekten değişmesi gerekeni... Çarpık düzenin payandalarını, esaslarını, gerçek yapısını… Bu, gerçekten büyük cesaret isteyen bir şey.

Dün AK Parti 3. Olağanüstü Kongresini gerçekten de olağanüstü bir atmosfer altında gerçekleştirdi ve Türkiye'nin bütün siyasi geleneklerini, alışkanlıklarını, kurulu yapısını değiştirmeye azmeden bir adımı daha atmış oldu. Cumhurbaşkanlığı makamına 998 gün önce uğurlamış olduğu kurucu genel başkanını, liderini kendi sevdasıyla, kendi partisiyle yeniden buluşturdu.

Görünürde Erdoğan için yapılmış bir düzenleme gibi görünse de bu adım, Türkiye'de gücünü halktan değil oligarşik ilişkilerinden ve kazanımlarından alan aktörlerin vesayetlerine açık olan sistemde çok önemli bir değişim meydana getirmiş oldu. Bunu yaparken, bu aktörlerin güçlerini aldıkları kurulu siyasi habitusları değiştirmek elbetteki en zoruydu.

AK Parti Erdoğan liderliğinde bu habitusları değiştirmeye cesaret etti ve bunu başardı. Erdoğan'ın AK Parti eliyle yapmış olduğu bu değişim hiç kuşku yok Türkiye'nin siyasi geleneklerine yepyeni bir sayfa açmış olacak ve bu sayfa daha yönetilebilir, daha güçlü bir Türkiye'ye armağan edilmiş olacaktır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
DEAŞ İsrail’i kurtarabilir mi? 27 Mart 2024 | 22 Okunma AİHM bütün Alevileri tanımlamış olmadı mı şimdi? 25 Mart 2024 | 423 Okunma Aleviliğe dair, “Kapıları açmak: Dostluk temelinde çözüm” 23 Mart 2024 | 229 Okunma Senin aklın ermez, bu başka hesap 20 Mart 2024 | 276 Okunma Gazze’de asıl hesabı ıskalamamak lazım 18 Mart 2024 | 234 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar