Erdoğan’dan dünya düzenine: Bu böyle gitmez!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın BM Genel Kurulu için bulunduğu ABD'de hem Genel Kurul'da hem de katıldığı diğer toplantılarda yaptığı konuşmalarda dünyanın mevcut düzenine muhalefetini en yüksek perdeden...

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın BM Genel Kurulu için bulunduğu ABD'de hem Genel Kurul'da hem de katıldığı diğer toplantılarda yaptığı konuşmalarda dünyanın mevcut düzenine muhalefetini en yüksek perdeden dile getirdi. Bu temaslarıyla Erdoğan, kendi siyasetini küresel bir düzeye taşımış oluyor ve bugünün dünyasının adaletsizliğinden ve çarpıklığından mustarip milletler adına dünyanın ana muhalefet lideri rolünü oynuyor.
Dünya düzeni mevcut haliyle adil değil. Adil olmadığı için çözüm üretici ve istikrarı temin edici de değil. En basit meseleler bile BM'nin bugünkü yapısı içinde müzmin sorunlara dönüşebiliyor ve giderek dünyanın başına belalar açabiliyor. 1,5 milyar Müslümanın bulunduğu bir dünyada BM Güvenlik Konseyinde hiçbir Müslüman ülke yok. Bu durum Müslüman dünyayı güç savaşlarının alanı haline getiriyor.
BM'nin kurucu üyeleri kendi aralarındaki savaşları bile kendi ülke sınırlarında değil, Müslüman ülkelerde yapmayı tercih ediyor. Bugün Suriye'de savaşın devam etmesi kesinlikle Suriye halkının kendi arasındaki anlaşmazlıklardan kaynaklanmıyor, aksine BM'nin kurucu ülkelerinin kendi aralarındaki anlaşmazlığından kaynaklanıyor. Üstelik bunların 5'li yapısı da birbirleriyle anlaşmalarını temin edecek, anlaşmaya zorlayıp daha fazla kan akıtılmasını engelleyecek bir yaptırım gücüne sahip değil. Nasıl olsa savaşları Müslüman coğrafyada cereyan ettiği için bilgisayar oyunu oynar gibi birbirleriyle hiçbir ölümün, yıkımın veya insanlık dramının acısını duymadan savaşlarını sürdürebiliyorlar.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
DEAŞ İsrail’i kurtarabilir mi? 27 Mart 2024 | 234 Okunma AİHM bütün Alevileri tanımlamış olmadı mı şimdi? 25 Mart 2024 | 467 Okunma Aleviliğe dair, “Kapıları açmak: Dostluk temelinde çözüm” 23 Mart 2024 | 231 Okunma Senin aklın ermez, bu başka hesap 20 Mart 2024 | 277 Okunma Gazze’de asıl hesabı ıskalamamak lazım 18 Mart 2024 | 234 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar