Türkiye Suriye’de oyunu bozdu, terör örgütlerinin kardeşliği açığa çıktı

Türkiye'nin sınırındaki DAİŞ kontrolündeki Cerablus'a yaptığı müdahale belki gecikmiş, ama kendi sınır güvenliğini sağlama yönünde atılmış son derece gerekli bir adım. Türkiye...

Türkiye'nin sınırındaki DAİŞ kontrolündeki Cerablus'a yaptığı müdahale belki gecikmiş, ama kendi sınır güvenliğini sağlama yönünde atılmış son derece gerekli bir adım. Türkiye artık içerden ve dışardan dört bir yanı terör örgütleriyle kuşatılmış bir ülke. Türkiye'nin düşmanları, kendileri hiç ortaya çıkmadan, Türkiye ile bu terör örgütleri marifetiyle konuşuyor, Türkiye'nin siyasetine bu örgütler marifetiyle etki etmeye çalışıyorlar. Terör örgütlerinin biri bırakmadan öbürü nöbeti devralıyor ve böylece yıllardır kesintisiz terör dalgalarına maruz kalıyor ülkemiz. PKK, DHKP-C, TİKKO, MLKP'nin üstüne şimdi DAİŞ ve FETÖ ile de mücadele ediyoruz.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın “hepiniz birden geliniz çağrısına uymuş gibi” alayı birden geliyor. Onlar geldikçe aralarındaki farklar kayboluyor. Eylem zamanlamaları ve ritimleri, aralarında bir merkezden yönetilen ciddi bir işbölümünün var olduğunu da gösteriyor.
Bunu söylediğimizde analiz kabiliyetimize çokbilmiş, kerameti kendinden menkul entelektüellerimizce bir yüzeysellik atfediliyor. Nasıl ayırt etmezsiniz, diye çıkışıyorlar. Çok istiyorlarsa ayırt ederiz canım. Ama alıp birini diğerine vurmak için ayırt ederiz. Birini diğerinden ehven veya meşru görmek için değil.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
CHP’nin üniversite ufku Tanju Özcan’ınki kadar mıdır? 17 Nisan 2024 | 354 Okunma İslâmcılara azıcık hikmet penceresinden baksak? 15 Nisan 2024 | 397 Okunma Bayramınız cennette olsun! 13 Nisan 2024 | 63 Okunma Bayram, Gazze, Doğu Türkistan, Sudan ve Gannuşi 10 Nisan 2024 | 104 Okunma Gazze’ye yardıma layık olmak 08 Nisan 2024 | 75 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar