Ne bilsin Avrupa Parlamentosu, Türk’ü Ermeni’yi tarihi?

Geçtiğimiz hafta Papa'nın geçtiğimiz yüzyılın ilk soykırım olarak 1915 yılında Ermenilere yapılanları zikretmesiyle Türkiye'ye karşı sezon hem erkenden açılmış oldu hem de...

Geçtiğimiz hafta Papa'nın geçtiğimiz yüzyılın ilk soykırım olarak 1915 yılında Ermenilere yapılanları zikretmesiyle Türkiye'ye karşı sezon hem erkenden açılmış oldu hem de diğerlerine beklendiği gibi biraz cesaret verdi bu hareket. Avrupa Parlamentosu da (AP) geçtiğimiz günlerde Papa'dan aldığı teşvikle Tanrı Krallığında yer kapmaya çalıştı.
AP'nda yapılan görüşmelerde tarihle ilgili lise seviyesinde bilgisi olamayacak tipler ezberletilmiş ve önceden yazılmış metinleri kurulda okuyarak Ermeni Soykırımı deyimini okudu ve toplamda Türkiye'nin bu soykırımı yapmış olduğunu kabul etmesi, kendine kahretmesi, gereğini yapması, örneğin tazminatı ödemesi, ölen masum bir buçuk milyon insanın yaşayan torunlarına mallarının iadesi vs. Akla gelebilecek her şey söylendi.
AP'nun Ermeni propagandasının baskılarına dayanamayarak nihayet böyle bir karar almış olduğu söylenebilir. Gerçekten de Ermeni diasporası bu konuda olağanüstü bir lobi faaliyeti yaptı ve bu faaliyetleriyle en sıradan Avrupalı parlamenterin ensesinde boza pişirdi. Bu konuda elbette ki Türkiye'nin mukabil bir çalışma yürütmemiş olduğu da söylenebilir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sudan’da olanlar da Sudan’la sınırlı değil 24 Nisan 2024 | 223 Okunma Musallada bir sosyolog daha… Vehbi Başer’in ardından 20 Nisan 2024 | 268 Okunma CHP’nin üniversite ufku Tanju Özcan’ınki kadar mıdır? 17 Nisan 2024 | 358 Okunma İslâmcılara azıcık hikmet penceresinden baksak? 15 Nisan 2024 | 402 Okunma Bayramınız cennette olsun! 13 Nisan 2024 | 63 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar